FOTOilustracija
POU

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnjaka iz Možđenca, 37-godišnjaka iz Varaždina, 32-godišnjakinje iz Oštrica i 31-godišnjaka iz Zbelave koji su bili vlasnici obrta ili odgovorne osobe u društvima s područja Varaždina i šire, zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine iz i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su tu obavijest od Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Optužnica je podignuta temeljem kaznene prijave Porezne uprave Područnog ureda sjeverne Hrvatske i rezultata kriminalističkog istraživanja Policijske uprave varaždinske.

Sumnja da su oni od rujna 2013. godine do siječnja 2014. godine ispostavljali neistinite račune sa iskazanim porezom na dodanu vrijednost po kojima su naknadno iskazivali i ostvarivali prava na povrat poreza na dodanu vrijednost, čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 1.600.000 kuna.

Supernova

Također je utvrđeno da su netočno i nepotpuno vršili evidentiranja knjigovodstvene dokumentacije i evidentiranje isprava čiji sadržaj ne predstavlja istinit poslovni događaj.

Komentari

Komentara