Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica protiv četvorke s varaždinskog i marofskog područja za malverzacije u iznos od 1,6 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Podignuta je optužnica protiv 43-godišnjaka iz Možđenca, 37-godišnjaka iz Varaždina, 32-godišnjakinje iz Oštrica i 31-godišnjaka iz Zbelave koji su bili vlasnici obrta ili odgovorne osobe u društvima s područja Varaždina i šire, zbog kaznenih djela utaje poreza ili carine iz i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su tu obavijest od Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu. Optužnica je podignuta temeljem kaznene prijave Porezne uprave Područnog ureda sjeverne Hrvatske i rezultata kriminalističkog istraživanja Policijske uprave varaždinske.

Sumnja da su oni od rujna 2013. godine do siječnja 2014. godine ispostavljali neistinite račune sa iskazanim porezom na dodanu vrijednost po kojima su naknadno iskazivali i ostvarivali prava na povrat poreza na dodanu vrijednost, čime su oštetili državni proračun Republike Hrvatske u iznosu od oko 1.600.000 kuna.

Također je utvrđeno da su netočno i nepotpuno vršili evidentiranja knjigovodstvene dokumentacije i evidentiranje isprava čiji sadržaj ne predstavlja istinit poslovni događaj.

Crna kronika

Predstavili se kao bankari i policajci pa starijoj osobi ukrali novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave međimurske sumnja se da su trojica muškaraca starosti od 41, 38 i 25 godina, ženska osoba starosti 28 godina i nepoznata muška osoba počinili kazneno djelo prijevare.

Sumnja se da su kazneno djelo počinili 16. prosinca u Čakovcu u Travničkoj ulici na štetu osobe starije životne dobi.

Najprije su uspostavili telefonski kontakt s oštećenom osobom u kojem su se lažno predstavili kao djelatnici banke, a potom i kao policijski službenici koji provode kriminalističko istraživanje zbog navodno krivotvorenih novčanica koje osobe imaju kod sebe.

– Uvjeravajući ga na prijevaran način da se radi o krivotvorenim novčanicama, od oštećenog su zatražili da radi daljnje provjere preda novac policijskim službenicima koji će doći na njegovu adresu. Ne sumnjajući u moguću prijevaru, oštećeni im je predao novac, nakon čega su se prevaranti udaljili iz kuće u nepoznatom smjeru – javljaju iz PU međimurske.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Protiv počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Okraden 73-godišnjak: iz novčanika mu nestalo nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 73-godišnjaka da je okraden, javila je jutros PU varaždinska.

Prema prijavi, tijekom prosinca 2021. godine, na farmi između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke, nepoznati je počinitelj iz njegovog novčanika otuđio iznos od nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje