Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica protiv Darinke Hajduk Vučić i Dubravke Kanoti zbog 440.000 kuna otpremnine

Objavljeno:

- dana

ŽUPANIJSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Zbog kaznenih djela prijevare, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv bivših službenica jedinice lokalne samouprave starih 62 i 64 godine.

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Darinki Hajduk-Vučić i Dubravki Kanoti, bivšim djelatnicama Varaždinske županije, odnosno Grada Varaždina.

Darinka Hajduk Vučić godinama je radila kao tajnica Županije, no to je mjesto bilo ukinuto nakon što je s dolaskom Predraga Štromara na dužnost župana uvedena nova sistematizacija radnih mjesta.  

U Županiji je na različitim radnim mjestima radila i Dubravka Kanoti – bila je pročelnica Upravnog odjela zdravstvo i socijalnu skrb Varaždinske županije, a potom stručna suradnica.

I njezino radno mjesto u Županiji bilo je ukinuto, pa je zajedno s Hajduk Vučić, ali i još šest djelatnika 2010. bila stavljena na raspolaganje.

“Zatajile nova zaposlenja”

Pet godina nakon što su od Županije dobile po oko 220.000 kuna otpremine, a potom prešle na novo radno mjesto u Gradu Varaždinu, u vrijeme kada je gradonačelnik bio Ivan Čehok, Županijsko odvjetništvo ih tereti za prijevaru.

– Okrivljenice se tereti da su u rujnu 2010. godine kao službenice jedinice regionalne samouprave, nakon što su odlukom čelnika bile stavljene na raspolaganje uslijed ukidanja njihovih dotadašnjih radnih mjesta, u cilju da od te jedinice ishode za sebe isplatu otpremnine koja im nije pripadala jer su zasnovale nove radne odnose u upravnim odjelima Grada zatajile odgovornim osobama jedinice činjenice svojih novih zaposlenja, tako da je okrivljenicama nepripadno isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu većem od 440.000 kuna – navedeno je u optužnici.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

Presretačem ulovili 24-godišnjeg vozača koji je kod Nove Vesi jurio 133 km/h

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 22. listopada, u 16.56 sati na dionici županijske ceste Nova Ves Petrijanečka – Varaždin, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. presretačem, zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 24-godišnjak.

Vozač osobnog vozila je upravljao osobnim vozilom brzinom od 133 km/h na djelu ceste izvan naselja gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 5000 kuna, objavila je policija, te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od jednog mjeseca, te je isključen iz prometa. Po pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i tri negativnih prekršajnih bodova.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždinska policija ulovila 39-godišnjaka s nevjerojatnih 4.27 promila alkohola u krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 23. listopada, u 14.50 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao vozač starosti 39 godina. Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od čak 4.27 g/kg.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti Optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju određivanje i 6 negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

– Napominjemo da vozač postaje apsolutno nesposoban za sigurnu vožnju pri koncentracijama alkohola iznad 1.3 g/kg, a 4.0 g/kg je granica kod koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti uglavnom zbog kljenuti centra za disanje – objašnjavaju iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje