Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica protiv Makedonca i Hrvata koji su prodavali lažno bučino ulje, potonji je i zaprijetio inspektoru

Ilustracija

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 27. srpnja podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv državljanina Sjeverne Makedonije i Republike Hrvatske (1964.) i hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenih kaznenih djela krivotvorenja znakova za obilježavanje robe, mjera i utega te prijetnje.

Okrivljenike se tereti da su 7. prosinca 2021. na prostoru tržnice u Čakovcu prodavali bučino ulje u bocama na kojima se nalazila naljepnica s lažnim sadržajem da se radi o bučinu ulju od sto posto koje proizvodi uljara iz Republike Slovenije za njihov obrt, iako to nije bilo istina jer se radilo o bučinom ulju nepoznatog porijekla i bez vjerodostojne dokumentacije o porijeklu, pretočenom u neoriginalne boce.

Okrivljenom 28-godišnjaku se stavlja na teret da je 4. srpnja 2022. u Čakovcu, zaprijetio osvetom poljoprivrednom inspektoru koji je proveo inspekcijski nadzor bučinog ulja.

Crna kronika

Muškarac u policijsku postaju došao predati streljivo, ručnu bombu i 200 grama TNT-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

Jučer, 28. studenoga, u prostorijama Policijske postaje Čakovec građanin je policijskom službeniku protueksplozijske zaštite dragovoljno predao 53 komada raznog streljiva kalibra do 14,5 mm, ručnu bombu M-75, 200 grama eksploziva TNT i topničko streljivo kalibra 20 mm.

Predano streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane koji žele dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva da zbog vlastite sigurnosti, kao i sigurnosti drugih građana, svoju namjeru prethodno najave pozivom na broj 192.Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se stručno osposobljeni policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takva sredstva preuzeti te time osigurati anonimnost građana te sigurnu predaju oružja – ističe policija.

Ujedno podsjeća sve građane na nacionalnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“, koja omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja i sankcija.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica radnika teško ozlijeđena prilikom izvođenja šumarskih radova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 28. studenoga, oko 13:30 sati u šumskom predjelu zvanom „Robadje“, nedaleko istoimenog naselja, prilikom izvođenja šumarskih radova djelatnika poduzeća iz Zagreba ozlijeđena su dvojica radnika, javila je PU međimurska.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni 20-godišnjak i 24-godišnjak prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u događaju teško ozlijeđeni te je 20-godišnjak nakon pružene liječničke pomoći pušten na kućnu njegu, dok je 24-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju je izviješten nadležni inspektor rada koji je izašao na mjesto događaja, dok se kriminalistička istraživanja nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje