Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica protiv mladića koji je u Gornjem Knegincu u prometnoj nesreći usmrtio jednu osobu

Objavljeno:

- dana

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Tereti ga se da je 30. rujna prošle godine u Gornjem Knegincu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola te tako usmrtio jednu osobu. Izmjereno mu je više od 1,8 promila alkohola u krvi, uslijed čega nije pravodobno uočio automobil koji je bio zaustavljen ispred kolnog ulaza u dvorište kuće i djelomično na kolniku.

Prednjim dijelom svojeg vozila udario je u stražnji dio zaustavljenog vozila koje je od jačine udara odbačeno prema naprijed. Pritom je vozilo udarilo u starca pritisnuvši ga uz betonski stup. On je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo istog dana.

Izvor: ILUSTRACIJA/radioimotski.com
Foto:

Crna kronika

Optužnica 60-godišnjaku koji je u 4 sata ujutro zapalio tuđi automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u petak, 8. siječnja, podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje.

Naime, okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je 2. studenoga 2020. u mjestu kraj Bednje zaprijetio 70-godišnjakinji da će je ubiti i zapaliti kuću i vozilo.

Svoje prijetnje je ostvario na način da je 13. studenoga oko 4 sati zapalio parkirani osobni automobil u vlasništvu 70-godišnjakinje, pri čemu je vozilo u potpunosti izgorjelo. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti

Nastavite čitati

Crna kronika

Baka (96) dočekala pravdu – podignuta optužnica protiv kradljivca njezinih stabala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je je u ponedjeljak 11. siječnja podiglo pred Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja kaznenog krađe.

Naime,  okrivljenog 55-godišnjaka se tereti da je u ožujku 2019. godine u mjestu kraj Novog Marofa, u šumi u vlasništvu 96-godišnjakinje, neovlašteno posjekao 95 stabala hrasta, bukve i drugih vrsta bjelogorice.

Time je protupravno prisvojio za sebe drvnu masu ukupne vrijednosti veće 20.000 kuna.

Nastavite čitati