Povežite se s nama

Crna kronika

Optužnica Rumunju koji je oštetio državni proračun za 1,8 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu nakon provedene istrage podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 42-godišnjeg Rumunja i trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Tereti ga se da je kao direktor trgovačkog društva iz Preloga, od prosinca 2017. do srpnja 2018. godine, na stjecanje dobara (rabljenih vozila i Njemačke) nije obračunao, prijavio niti uplatio porez na dodanu vrijednost.

Tereti ga se da je na taj način svojem društvu pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna za ukupno više od 1,8 milijuna kuna.

Okrivljenika se tereti i da je poslovne knjige vodio suprotno zakonskim propisima na način da je otežana preglednost poslovanja, pa iz njih nije bilo moguće provjeriti poslovne događaje, financijski položaj i uspješnost poslovanja društva.

Crna kronika

Lopov obitelji iz Malog Bukovca ukrao auto da bi se odvezao do Austrije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sreću u nesreći imala je vlasnica golfa iz Malog Bukovca nedaleko od Ludbrega.

Naime, njoj je netko prošloga petka ukrao automobil, koji je pak misteriozno pronađen sljedećega dana, ali u stranoj državi.

U Nazorovoj je ulici iz garaže, koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće, ukraden golf koji je već idućeg dana pronađen napušten na autocesti A-9 u blizini Graza. Pronašli su ga austrijski policajci, a dok se ne pronađe ovaj neobični lopov, motivi krađe, ali i napuštanje automobila ostat će tajna.

Golf je, izgleda, kradljivcu poslužio kao besplatno sredstvo prijevoza u smjeru zapadne Europe. Spomenuti automobil u vlasništvu je obitelji Golec iz Malog Bukovca, a više pročitajte u priči Podravskog lista.

Nastavite čitati

Crna kronika

Breznički Hum: policija zatekla i uhvatila 35-godišnjaka u provali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 35 godina iz Brezničkog Huma.

Sumnja se da je jučer, 25. studenoga, oko 21.40 u Brezničkom Humu provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 86-godišnjakinje u kojoj je zatečen i uhićen od strane policijskih službenika.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje