Povežite se s nama

Život i društvo

Opuštena atmosfera uz pečene kestene na viničkoj kestenijadi HNS-a

Objavljeno:

- dana

DRUŽENJE UZ KESTENE

U nedjelju je u Vinici održana već tradicionalna HNS-ova kestenijada kojoj se i ove godine pridružio Predrag Štromar, župan Varaždinske županije i zamjenik predsjednika HNS-a.

HNS-ovci su tako i ovaj put svojim članovima, simpatizerima, ali i svim ostalim mještanima Općine Vinica priredili zanimljivo nedjeljno poslijepodne.

– Uz uživanje u ukusnim kestenima bila je to prilika i za ugodno druženje – rekla je Snješka Žmegač, predsjednica HNS-a Podružnice Vinica te napomenula kako joj je drago da je vinička kestenijada postala tradicionalna.

Osim Predraga Štromara, viničkoj kestenijadi su se, među ostalima, pridružili i Božica Makar, HNS-ova saborska zastupnica, Zlatan Mošmondor, tajnik županijskog HNS-a, Kruno Lukačić, zamjenik načelnika Općine Sračinec i mnogi drugi.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Varaždin: na svetkovinu Tijelova Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja, Presveti Oltarski Sakrament bit će trajno izložen na čašćenje u kapeli TEK-a u Uršulinskoj ulici 1. u Varaždinu, izvjestili su iz Varaždinske biskupije.

U kapelici će na Tijelovo varaždinski biskup Bože Radoš u 19.30 sati predslaviti svetu misu, nakon čega će Presveti Oltarski Sakramenat biti izložen za trajno klanjanje.

Na toj svetoj misi zbog ograničenosti prostora sudjelovat će samo koordinatori trajnog euharistijskog klanjanja.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin s 37.000 eura sufinancira servisiranje i kupnju 500 novih bicikala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin objavio je Javni poziv serviserima/prodavačima bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala u 2023. godini.

Predmet ovog Javnog poziva je prikupljanje ponuda zainteresiranih servisera/prodavača bicikala za sudjelovanje u provođenju mjera poticaja servisiranja i kupnje bicikala.

Grad Varaždin će u 2023. godini sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 30,00 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 15.000,00 eura u Proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera servisiranja starih bicikala provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. rujna 2023. godine.

Također, za kupnju novog bicikla s 45,00 eura po korisniku za što je osigurano 22.500,00 eura u Proračunu Grada Varaždina za 2023. godinu (ukupno 500 bicikala).

Mjera sufinanciranja kupnje novog bicikla provodit će se od 1. srpnja 2023. godine do 1. studenog 2023. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje