Povežite se s nama

Međimurje

Orehovica: za nanošenje zemlje, šljunka i raslinja na poljske putove slijede kazne od 500 kuna

Objavljeno:

- dana

Iz Općine Orehovica obavještavaju poljoprivrednike da prilikom obrađivanja poljoprivrednog zemljišta ne nanose zemlju i raslinje na poljske putove.

Obavijest se odnosi na odluku o agrotehničkim mjerama u svrhu zaštite poljoprivrednog zemljišta i mjere za uređivanje i održavanje poljoprivrednih rudina, prema kojima je vlasnicima i ovlaštenicima poljoprivrednog zemljišta u cilju održavanja poljskih putova zabranjeno nanošenje zemlje i raslinja na poljski put.

– Ujedno u slučaju da dođe do nanošenja zemlje, šljunka i raznog raslinja, vlasnici odnosno posjednici poljoprivrednog zemljišta su obvezni poljski put očistiti i vratiti ga u prvobitno stanje – upozorava općinsko komunalno redarstvo koje će na terenu obavljati nadzor.

Vlasnicima, odnosno posjednicima poljoprivrednog zemljišta koji se ogluše na ovu obavijest, komunalno redarstvo će izreći kaznu koja iznosi 500 kuna.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje