FOTOArhiva RT

Turistička zajednica Grada Varaždina kao organizator festivala Špancirfest 2019. raspisala je natječaj za sudjelovanje u Školskoj ulici – Ulici umjetnika.

Pozivaju se autori/ce koji/e djeluju u polju  slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije, ilustracije, land arta, performansa, umjetničkih instalacija i konceptualne umjetnosti da sudjeluju i predstave svoj rad na festivalu Špancirfest koji će se održati od 23. kolovoza do 1. rujna 2019.

Ideja festivala je graditi umjetničku ulicu  te okupiti autore/ice da istaknu, promoviraju svoj rad i umjetničko stvaralaštvo te posebno demonstriraju svoj rad tijekom izlaganja.

Umjetnici zainteresirani za sudjelovanje pozivaju se da predlože način uključivanja u festival (izlaganje i/ili umjetničke akcije, preformansi i slično).

Za promociju i prezentaciju umjetničkih radova i umjetničkih akcija na raspolaganje se stavlja Školska ulica (spaja Gundulićevu i Draškovićevu ulicu).

Sukladno predloženom programu umjetnika organizator će osigurati adekvatan prostor u ulici i uvjete na navedenom prostoru.

Prijavom na NATJEČAJ umjetnik/umjetnica se obvezuje na radno vrijeme izlaganja od 10 – 22 sata.

Organizator omogućava izlagačima smještaj i prehranu po festivalskim cijenama:

noćenje u dvokrevetnoj sobi s doručkom po cijeni od 132 kn (po osobi s uključenom taksom) te obrok po cijeni od 40 kn (moguća dva obroka dnevno – ručak, večera).

Prijavu je potrebno dostaviti do 15. srpnja putem e-maila: umjetnicka@spancirfest.com ili poštom na adresu: Turistička zajednica grada Varaždina, Ivana Padovca 3, 42 000 Varaždin, s naznakom: “Natječaj za Školsku ulicu-Špancirfest 2019.”.

Prijava treba sadržavati:

CV umjetnika / izlagača (obavezan kontakt)

Kratki opis sudjelovanja/prezentacije/aktivnosti

Fotografije materijala koji se predlažu za izlaganje

Nakon završetka ovog NATJEČAJA Komisija sastavljena od 3 člana HDLU-a Varaždin te 2 člana organizatora festivala odabrat će sudionike na festivalu Špancirfest 2019.

Svi prijavitelji bit će obaviješteni o rezultatima NATJEČAJA pismeno najkasnije do 20. srpnja 2019.godine.

Sva pitanja vezana uz NATJEČAJ mogu se uputiti putem e-maila: umjetnicka@spancirfest.com i na telefon: 091 890 4710 (Lila Herceg) najkasnije do 15.srpnja.

Komentari

Komentara