Kad kupujemo ormar, koji će nam, kažu statistike, u spavaćoj sobi najčešće ostati desetljećima, važno je napraviti odabir koji u svakom detalju odgovara našim individualnim potrebama te ga neće biti potrebno zamijeniti.

Ormar kao vizualno najveći dio prostorije, napravljen prema osobnosti i željama svakog pojedinca, ključan je dio dobro osmišljenog interijera. Da ormari više nisu samo mjesto za odlaganje odjeće nego odraz životnog stila, u Drvnom centru Filo znaju od otvaranja tvrtke prije dva desetljeća.

Neki će kupci prednost dati estetici i aktualnim trendovima, dok je drugima važnija količina prostora za pohranu, no svima je zajednička želja da se pronađe rješenje koje će najviše odgovarati njihovim potrebama. U Drvnom centru Filo svaki potencijalni kupac na raspolaganju ima stručnu pomoć kako bi svoje želje i ideje doveo do realizacije.

Svaki potencijalni kupac na raspolaganju ima stručnu pomoć kako bi svoje želje
i ideje doveo do realizacije

Za početak dostatna je skica, fotografija prostora s dimenzijama ili slika s interneta s osnovnom idejom kako bi se, uz pomoć stručnog tima, osmislila najbolja opcija prema izvornoj inspiraciji. Police, ladice, izvlačne šipke za hlače, pregradnici, ogledala, rasvjeta, garderobni liftovi ili drvene kolone za cipele? Mogućnosti su, kažu u Drvnom centru Filo, beskrajne, a ponuda za ormar prema vašim zamislima izrađuje se besplatno.

WALK IN, SAMOSTOJEĆI ILI UGRADBENI ORMAR?

Walk in ormari
Imati cijelu prostoriju kao garderobni prostor u današnje je vrijeme česta želja kod opremanja doma. Walk in ormari praktično su rješenje, omogućavaju maksimalno iskorištavanje prostora, prirodno provjetravanje i preglednost te često veliku količinu prostora za pohranu.

Kod planiranja walk in ormara važno je razmišljati o kvadraturi stambenog prostora te ima li mogućnosti da se on napravi, a ako je to izvedivo, važno je da se iskoriste sva četiri zida koja sadrže prostor za vješanje odjeće, da imaju duže i kraće police te dublje i pliće ladice.

Samostojeći i ugradbeni ormari
Samostojeći ormari najčešća su varijanta ormara u većini domova. Velik izbor, raznolikost i dostupnost kod velikog broja proizvođača čini ih najjednostavnijom opcijom za odabir. Jedna od glavnih prednosti samostojećeg ormara je mogućnost lakog preseljenja iz prostorije u prostoriju ili iz jednoga stambenog prostora u drugi, no nedostatak je često neiskorišten prostor između ormara i stropa, koji se tada popunjava kutijama za pohranu i sličnim dodatnim rješenjima.

Poklanjamo izvlačni držač za hlače za sve narudžbe garderobnih ormara do kraja 2018. godine

Ugradbeni ormari koji se izrađuju po mjeri pametno iskorištavaju svaki centimetar prostora u koji se postavljaju. S obzirom na mnogobrojne mogućnosti u dizajnu te odabiru materijala i dekora u kojima se mogu izraditi, ugradbeni ormari, uz ekonomičnost i praktičnost, postaju i estetski dodatak svake prostorije. Važno je imati na umu da ovakva vrsta ormara nije namijenjena za selidbu, već se izgledom i dimenzijama prilagođava određenom prostoru.

Isto tako, jedna od ključnih stvari kod ugradbenih ormara je odabir vrata. Ako želite klizna vrata umjesto običnih, potrebno je voditi računa o tome da vam je za njih potrebno dodatnih 8 centimetara dubine jer vodilice za njih zauzimaju 8 centimetara prostora. Kako kod ugradbenih ormara nije nužno ugrađivati leđa, postoji niz mogućnosti bojenja stražnjeg zida. Preporučljivo je koristiti perive boje, koje se mogu prebrisati vlažnim krpama te se lako nijansiraju.

Bez obzira na to odlučite li se za walk in, samostojeći ili ugradbeni ormar, najvažnije je da bude prilagođen vašim željama i potrebama. Stručni tim Drvnog centra Filo pomoći će vam da svaka prostorija vašeg doma dobije dodatnu dimenziju.

Drvni centar Filo

Dr. Ivana Novaka 22, Čakovec
Tel.: 040 370 700
Fax: 404 370 701
E-mail: info@filo.hr

Radno vrijeme:
Pon – pet: 7:30 – 17:00
Sub: 7:30 – 13:00

Komentari

Komentara