Povežite se s nama

Crna kronika

Oružana pljačka na benzinskoj

Objavljeno:

- dana

Noćas u Šenkovcu

Oružana pljačka noćas je počinjena u Šenkovcu kod Čakovca.

Oko 3 sata dva maskirana muškarca ušla su u prodajni prostor benzinske postaje Mobenz  u ulici maršala Tita. Prijeteći pištoljem i suzavcem zaposlenici, nepoznati su razbojnici uzeli iz ladice prodajnog pulta domaći i strani novac, a zatim su se udaljili u nepoznatom pravcu.

Međimurska policija navodi da su počinitelji bili muškarci visine oko 180 cm i mršave tjelesne građe. Jedan je bio obučen u zelenu trenirku i crne hlače, dok je na rukama imao crne rukavice, a na glavi narančastu “šiltericu” i preko lica crnu tkaninu. Drugi je bio obučen u crne hlače i crnu trenirku s crveno-bijelom trakom po rukavima te kapuljačom. Imao je i bijele rukavice, a lice je skrivao motorističkom podkapom.

Za počiniteljima traga policija koja moli da im se jave svi koji imaju bilo kakva saznanja u vezi pljačke.

Izvor: PU međimurska
Foto: emedjimurje

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje