Povežite se s nama

Međimurje

OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica: prva i treća nagrada za vrijedne sobočke filmaše

Objavljeno:

- dana

Vrijednim filmašima Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice rad i trud u osmišljavanju filmova se ponovno isplatio.

Naime, na ovogodišnjoj, 56. Reviji filmskog stvaralaštva djece u Bolu na Braču predstavili su se s čak tri filma, televizijskim reportažama „Misterij broja 3“ i „Daljine su bliže“ te igranim filmom „Djeca budućnosti“.

Sobočku medijsku grupu su predstavljale učenice Jana Držanić, Valentina Lacković i Janja Taradi te mentorice Iva Mihalic Krčmar i Nikolina Hampamer.

– U kategoriji televizijskih reportaža stručni žiri dodijelio je prvu nagradu reportaži „Misterij broja 3“, koju su snimili učenici Jana Držanić, Hana Jankulija, Ivana Bašek, Julia Janković, Ana Blažona, Hana Halić, Lovro Farkaš i Mateja Toplek. U reportaži su prikazali kako su tekle pripreme za projekt „Treća smjena“, kroz koji provedene radionice izrade uskrsnih ukrasa, priprema jela, šivanje platnenih vrećica, sportske aktivnosti, aktivnosti čitanja, radionice tehnike i astronomije i još niz drugih. Treća nagrada pripala je reportaži „Daljine su bliže“, koju su snimile učenice Ema Herman, Valentina Lacković, Viktorija Rebernik i Ana Vojković. Film govori o iskustvu volontiranja troje studenata iz Brazila i dviju studentica iz Indije u našoj školi – rekla je učiteljica Nikolina Hampamer.

Iako nije dobio nagradu, zapažen je bio i igrani film „Djeca budućnosti“, koji su snimili učenici Sara Dodlek, Alex Horvat, Patrik Horvat, Ena Jančec, Julia Matić, Hana Purić, Ela Purić, Karlo Pavlic, Janja Taradi i Matija Taradi. Film na šaljiv način prikazuje današnju djecu i njihove reakcije na tehnologije 20. stoljeća.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje