Povežite se s nama

U fokusu

Osamnaestogodišnjak pokušao ubiti 19-godišnjaka?

Objavljeno:

- dana

SUKOB MLADIĆA U VARAŽDINU

Devetnaestogodišnji mladić teško je ozlijeđen oko tri sata ujutro u nedjelju u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, izvjestili su jutros iz PU varaždinske.

Mladić je zadobio ozljede u sukobu sa 18-godišnjakom, koji mu je razbijenom staklenom bocom zadao reznu ranu u predjelu vrata.

Prvo staklena boca, onda tučnjava

Nakon toga, više muških osoba, od kojih su zasad utvrđene tri starosti 27, 28 i 29 godina, fizički su napala 18-godišnjaka, izudaravši ga rukama i nogama po tijelu, no mladić je lakše ozlijeđen. Obojici ozlijeđenih mladića medicinska je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

– Osamanestogodišnjak je doveden zamjenici Županijske državne odvjetnice u Varaždinu uz kaznenu prijavu za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, dok su muškarci starosti 27, 28 i 29 godine dovedeni zamjenici Općinske državne odvjetnice u Varaždinu uz kaznenu prijavu za kazneno djelo sudjelovanje u tučnjavi. Svi su nakon saslušanja pušteni na slobodu – navodi policija u svom priopćenju.

Inače, vlasnik lokala potpuno se ograđuje od incidenta koji se u njemu dogodio jer za njega nije odgovoran, navodi se u dopisu pristiglom iz odvjetničkog ureda Mirka Ramušćaka, kojem se vlasnik obratio za pravnu pomoć.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Antolić Vupora: U političkom igrokazu Čehoka te ucjeni župana najviše će stradati građani Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

O glasanju za proračun Grada Varaždina i njegovom mogućem padu na Gradskom vijeću oglasio se i SDP Varaždinske županije.

Priopćenje za medije saborske zastupnice i predsjednice ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbare Antolić Vupora u nastavku prenosimo u cijelosti:

Grad Varaždin, kao motor i pokretač razvoja Varaždinske županije uzimajući u obzire njegovu veličinu i gospodarski potencijal, zbog političke ucjene onih koji se još uvijek ne mogu pomiriti sa političkim porazom u gradu Varaždinu biti će onemogućen provoditi brojne projekte i u velikoj mjeri sudjelovati u razvoj same Varaždinske županije.

– Nažalost, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok još uvijek se ne miri sa porukom gdje su mu birači prošle godine rekli jasno NE njegovom vođenju gradu. I dalje pokušava na sve moguće načine zaustaviti projekte i aktivnosti koje se provode na području Grada Varaždina. Ovoga puta odlučio se to postići političkom ucjenom na županijskoj razini. Sasvim je jasno da je Nezavisna lista Ivana Čehoka u županijskoj Skupštini svoju podršku proračunu uvjetovala da HDZ ne podrži proračun u gradu Varaždinu – pojašnjava predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora dodajući da na taj način aktualni župan, koji je dosada surađivao sa varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na zajedničkim projektima, popušta ucjeni.

– Ovako će dio odgovornosti za zaustavljanje projekata u Gradu Varaždinu i odgodu rješavanja ključnih problema pasti i na njegova leđa jer je pristao na političku ucjenu, a koja bi u Gradu Varaždinu mogla dovesti do izvanrednih izbora za Gradsko vijeće. Sami izvanredni izbori znače upravo zaustavljanje svih projekata – izjavila je Antolić Vupora.

Naglasila je kako će u cijelom političkom igrokazu najviše stradati građani kako Grada Varaždina tako i Varaždinske županije.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj će uskoro drastično poskupjeti cigarete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska unija odlučila je zadati novi porezni udarac duhanskoj industriji kroz prijedlog povećanja najniže moguće trošarine, piše Jutarnji.

Ovaj potez EU značajno će povećati ukupnu cijenu cigareta u istočnoeuropskim članicama, gdje se dio cigareta i dalje može kupiti po cijeni ispod 3 eura. EU administracija predviđa povećanje najmanje moguće trošarine na cigarete s 1,8 na čak 3,6 eura za pakiranje od 20 komada. S obzirom na to da će po kutiji cigareta minimalna trošarina iznositi 3,6 eura ili 27 kuna, to znači da će cijeli niz duhanskih brendova drastično poskupjeti, što će biti doprinos Europske komisije inflaciji te poboljšanju opće zdravstvene slike.

Podaci Ministarstva financija u tabelarnom prikazu otkrivaju da se cijene cigareta u RH po pakiranjima kreću od 16 do 37 kuna, ali je pretežiti dio vrlo širokog spektra ponude pozicioniran između 20 i 30 kuna po pakiranju. Pri tome je sukladno Uredbi o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode minimalna trošarina na cigarete 17,76 kuna za pakiranje od 20 komada, što dovodi do maloprodajne cijene od 28,71 kuna po pakiranju. U osnovi, dakle, govorimo o poskupljenju od najmanje 10-ak kuna po pakiranju u RH.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje