Povežite se s nama

Međimurje

Oscarovac Lustig počasni građanin Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

DAN GRADA

U sklopu proslave Dana Grada Čakovca, održana je svečana Sjednica, koja je bila prilika da se gradski čelnici pohvale učinjenim u proteklom razdoblju, ali i da se nagrade najzaslužniji pojedinci i udruge.

– Sumirajući sve što je učinjeno u proteklih godinu dana, ali i u završenom četverogodišnjem mandatu, uvjerio sam se da je toga uistinu mnogo. Čakovec se od 2013. godine ubrzano razvijao, gradio, ulagalo se u sva naselja i u sve segmente života – rekao je u uvodu svojeg obraćanja, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.
U Čakovcu su izuzetno ponosni na titulu Grada-prijatelja djece. Velika proračunska sredstva ulažu se u programe i projekte namijenjene djeci i mladima, obrazovni standard u gradskim školama najveći je u zemlji, a učenicima se nudi velik broj slobodnih aktivnosti te mogućnosti za stjecanje dodatnih znanja.

– Čakovec je zahvaljujući projektu Aglomeracije prvi grad u Hrvatskoj koji na cijelom području ima riješenu kompletnu komunalnu infrastrukturu. U gradu djeluje i radi više od 500 udruga, koje svojim aktivnostima obogaćuju i pridonose raznovrsnosti i kvaliteti života svakog od nas. Nastojimo Čakovec učiniti interesantnijim za ulaganja. Statistički pokazatelji, poput broja novootvorenih radnih mjesta ili broja nezaposlenih kojih trenutno ima dvostruko manje nego prije dvije godine, ili jednostavan pogled prema dizalicama koje u posljednje vrijeme niču u svim dijelovima grada, pokazuju da smo uspjeli u nakani da u Čakovcu stvorimo pozitivno poduzetničko okruženje – istaknuo je Kovač.

Nagradu za životno djelo primio je prof. Stjepan Hranjec. Zlatni grb Grada Čakovca dodijeljen je Borisu Leineru, dok su godišnje nagrade pripale tvrtki Tegra, Dramskom studiju DADA, Umjetničkoj školi “Miroslav Magdalenić”, rukometašici Pauli Posavec, Gradskom društvu Crvenog križa te DVD-u Mihovljan. Branko Lustig, poznati filmski producent i dvostruki Oscarovac, primio je titulu počasnog građanina Čakovca.

– Sretan sam zbog priznanja, ali bi ga jednako tako mogli dobiti i svi oni od 390 ljudi, koji su zajedno sa mnom završili u transportu za nacistički koncentracijski logor. Oni nisu bili moje sreće da se vrate kući. A Čakovec je meni upravo to – dom. Grad kojeg smatram svojim i nikada neću zaboraviti dane kojem sam proveo u njemu – zahvalio se u emotivnom govoru Branko Lustig.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Članovi DOSTI-ja na glazbenim radionicama svirali glazbenu pratnju za pjesmu „Zamisli život“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu provedbe prve godine programa „Ponudimo više IV“ koji provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, održane su muzičke radionice u kojima su sudjelovali članovi Društva.

Radionice je provodila glazbena odgojiteljica Lidija Detić, a polaznici su od ritmičkih uzoraka korak po korak došli do sviranja glazbene pratnje za pjesmu „Zamisli život“ na ksilofonima, metalofonima i bas gitari.

Na kraju su polaznici radionica odabrali instrumente pa su zajedno odsvirali i otpjevali svoju verziju pjesme „Zamisli život u ritmu muzike za ples”.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju nema novih slučajeva zaraze koronom, no jedna osoba je preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata nema pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 21. lipnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 5 osoba te je broj pozitivnih osoba na današnji dan 50.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nije bilo hospitaliziranih pacijenata, otpušten je 1 pacijent, a pacijent je na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana u Međimurju je cijepljeno 1888 osoba, od čega 151 osoba prvom dozom i 1737 osoba drugom dozom.

S današnjim danom, s barem jednom dozom cijepljeno je 41.615 osoba, što iznosi 47,4 posto stanovništva starijeg od 18 godina.

U proteklih 7 dana cijepljeno je 4509 osoba, i to 644 osobe prvom dozom i 3865 osoba drugom dozom.

Svi oni koji se žele cijepiti, a nisu prijavljeni putem platforme ili još uvijek nisu dobili poziv za cijepljenje, moći će se cijepiti svaki radni dan od 9-13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13-18 sati u trijažnoj garaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!