Povežite se s nama

Crna kronika

Provalio u ugostiteljski objekt u Karlovcu Ludbreškom, pa odnio televizor, žesticu i čaše

Objavljeno:

- dana

NA METI I UGOSTITELJI

Na području Policijske uprave varaždinske posljednih su dana zabilježene tri provale od kojih su se dvije dogodile u ugostiteljskim objektima.

U razdoblju od 16. do 19. srpnja u Glavnoj ulici u Karlovcu Ludbreškom, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 27-godišnjakinje. Provalnik je otuđio televizor, prijemnik za televizijske programe, čaše, šalice, alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta će se procijeniti naknadno.

U razdoblju od 18. do 19. srpnja u Sportskoj ulici u Petrijancu, nepoznati je počinitelj provalio u spremište za alat u vlasništvu 56-godišnjaka i otuđio agregat. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Tijekom noći, 18. na 19. srpnja u ulici Braće Radić u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Peklenici. Iz objekta je otuđio novac te je provalio i u aparat za klađenje iz kojeg je također uzeo novac. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Izvor: Ilustracija – Arhiva RT
Foto:

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje