Povežite se s nama

Crna kronika

Provalio u ugostiteljski objekt u Karlovcu Ludbreškom, pa odnio televizor, žesticu i čaše

Objavljeno:

- dana

NA METI I UGOSTITELJI

Na području Policijske uprave varaždinske posljednih su dana zabilježene tri provale od kojih su se dvije dogodile u ugostiteljskim objektima.

U razdoblju od 16. do 19. srpnja u Glavnoj ulici u Karlovcu Ludbreškom, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 27-godišnjakinje. Provalnik je otuđio televizor, prijemnik za televizijske programe, čaše, šalice, alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta će se procijeniti naknadno.

U razdoblju od 18. do 19. srpnja u Sportskoj ulici u Petrijancu, nepoznati je počinitelj provalio u spremište za alat u vlasništvu 56-godišnjaka i otuđio agregat. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna.

Tijekom noći, 18. na 19. srpnja u ulici Braće Radić u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Peklenici. Iz objekta je otuđio novac te je provalio i u aparat za klađenje iz kojeg je također uzeo novac. Visina materijalne štete će se utvrditi naknadno, a policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Izvor: Ilustracija – Arhiva RT
Foto:

Crna kronika

Muškarac udario maloljetnika u glavu predmetom i teško ga ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 46-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede, javila je PU međimurska.

Sumnja se kako je osumnjičeni u utorak, 26. siječnja, ove godine oko 11 sati i 20 minuta u Murskom Središću, Ulici Sitnice, u dvorištu obiteljske kuće zbog ranijih nesuglasica podesnim predmetom u predjelu glave udario maloljetnika te ga pritom teško ozlijedio.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni maloljetnik prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u događaju teško ozlijeđen.

Protiv 46-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dvojica muškaraca prekršila mjere samoizolacije i obveznoga kućnog liječenja, 18-godišnjak kažnjen s 16.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja 2021. godine u 11 sati i 40 minuta u Murskom Središću u ulici Sitnice, policijski službenici Policijske postaje Murske Središće izvršenim provjerama putem Informacijskog sustava MUP-a utvrdili su kako 34-godišnjak i 18-godišnjak ne poštuju izrečenu mjeru obaveznog liječenja od bolesti COVID-19 u kući, odnosno izrečenu mjeru sigurnosne samoizolacije.

Naime, spomenuti dvojac zatečen je na ulici, dok je provjerama putem spomenutih evidencija utvrđeno kako je 34-godišnjaku određena mjera liječenja od bolesti COVID-19 u kući, i to u razdoblju od 23. siječnja do 1. veljače 2021. godine. Kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, dovršit će se po prestanku izrečene mjere, odnosno nakon izlječenja.

Nadalje, izvršenim provjerama za 18-godišnjaka utvrđeno je kako mu je određena sigurnosna mjera samoizolacije, i to u razdoblju od 26. siječnja do 5. veljače ove godine, koju je prekršio boravkom na ulici. Nekoliko sati kasnije, točnije u 16 sati i 25 minuta, policijski službenici ponovo su zatekli spomenutog 18-godišnjaka na ulici (Mursko Središće, ulica Sitnice) u kršenju izrečene mjere samoizolacije.

Zbog počinjenja dvaju prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, 18-godišnjak je novčano kažnjen u ukupnom iznosu od 16.000 kuna (okrivljeniku su uručeni prekršajni nalozi).

O opisanom događaju obaviješten je nadležni Državni inspektorat.

Nastavite čitati