Povežite se s nama

Život i društvo

Oskare znanja ove godine dobit će 20 učenika iz Varaždinske županije: Iliji Srpaku čak četiri Oskara znanja!

Objavljeno:

- dana

NAJVIŠE PRIZNANJE ZA ZNANJE

Oskar znanja, najveće priznanje i nagrada u znanju za osvojeno prvo mjesto na državnim natjecanjima i postignute rezultate na međunarodnim i svjetskim natjecanjima ove godine dobit će čak 20 učenika iz Varaždinske županije.

Ovogodišnji rekorder po dobivenim Oskarima znanja je gimnazijalac Ilija Srpak. Ovu prestižnu nagradu Ilija će dobiti za dva osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima iz kemije i astronomije, te srebrnu i brončanu medalju na međunarodnim natjecanjima iz astronomije i kemije. 

Također, po dva Oskara znanja dobit će osnovnoškolci Noa Šoić i Sven Vojnović iz I. OŠ Varaždin.

Učenicima i njihovim mentorima Oskari znanja bit će uručeni u četvrtak, 29. lipnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Također, učenici koji su na državnim natjecanjima osvojili druga i treća mjesta dobit će priznanja, a mentori svih učenika zahvalnice i plakete.

U nastavku donosimo popis učenika, dobitnika Oskara znanja.

 

DOBITNICI OSKARA ZNANJA MEĐU OSNOVNOŠKOLCIMA

Marin Hižar, učenik 8. razreda OŠ Podrute, državni prvak iz njemačkog jezika (mentorica Kristina Meštrić)

Barbara Kelava, učenica 5. razreda VI. OŠ Varaždin, državna prvakinja iz matematike (mentorica Vedrana Herman)  

Filip Križanić, učenik 7. razreda OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica, državni prvak iz matematike (mentor Zlatko Čmigović)

Marija Klampf, učenica 7. razreda VI. OŠ Varaždin, državna prvakinja iz kemije (mentorica Mihaela Vrbnjak Grđan)

Dora Mlinarić, učenica 8. razreda IV. OŠ Varaždin, državna prvakinja na natjecanju/izložbi iz područja vizulanih umjetnosti i dizajna (mentor Maja Đakmanec-Loborec)

 

Noa Šoić,  učenik sedmog razreda iz I. OŠ Varaždin, srebrna medalja na RoboCupu u Leipzigu 2016. u Njemačkoj (mentor Ivica Kolarić)

Sven Vojnović, učenik sedmog razreda iz I. OŠ Varaždin, srebrna medalja na RoboCupu u Leipzigu 2016. u Njemačkoj (mentor Ivica Kolarić)

Noa Šoić, učenik 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Pavao Želimorski, učenik 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Sven Vojnović, učenik 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Kristijan Želimorski, učenik 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Nera Kuzminski, učenica 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Ana Klarić, učenica 8. razreda iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

Nika Vinković, učenica 8. razreda  iz I. OŠ Varaždin, zlatna medalja na međunarodnom natjecanju u Linkopingu u Švedskoj u ožujku ove godine (mentor Ivica Kolarić)

 

DOBITNICI OSKARA ZNANJA MEĐU SREDNJOŠKOLCIMA

Mateja Vuradin, učenica 1. razreda Druge gimnazije Varaždin, državna prvakinja iz matematike (mentorica Natalija Buden)

Marko Srpak, učenik 1. razreda Prve gimnazije Varaždin, državni prvak iz fizike (mentorica Helena Kanešić)

Ilija Srpak, učenik 3. razreda Prve gimnazije Varaždin, državni prvak iz kemije (mentorica Marija Klampfl)

Ilija Srpak, učenik 3. razreda Prve gimnazije Varaždin, državni prvak iz astronomije (mentorica Marina Anić)

Ilija Srpak, učenik 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, srebrna medalja na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tbilisi 2016. (mentor Tomislav Branka, Cvitaš Zorc)

Ilija Srpak, učenik 2. razreda Prve gimnazije Varaždin, brončana medalja na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike 2016. (mentor Damir Ivan i Hržina Romštajn)

Andrea Križanić, učenica 1. razreda Prve gimnazije Varaždin, brončana medalja na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Denpasaru na Baliju 2016. (mentorice Andreja Lucić, Marina Anić)

Antonio Vlahović, učenik 3. razreda Srednje škole Ludbreg, zlatna medalja na RoboCupu u Leipzigu u Njemačkoj (mentor Željko Posavec)  

Dean Copan, učenik 3. razreda Srednje škole Ludbreg, zlana medalja na RoboCupu u Leipzigu u Njemačkoj (mentor Željko Posavec)  

Vilim Stančin, učenik 3. razreda Srednje škole Ludbreg, zlana medalja na RoboCupu u Leipzigu u Njemačkoj (mentor Željko Posavec)  

Ivan Jovanović, učenik 3. razreda Srednje škole Ludbreg, zlana medalja na RoboCupu u Leipzigu u Njemačkoj (mentor Željko Posavec)   

 

 

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Život i društvo

Sanirano klizište u Lepoglavskoj Vesi, investicija vrijedna 424.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Asfaltiranjem saniranog dijela lokalne ceste završili su radovi sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Riječ je o jednom klizišta na području Grada Lepoglave koja su unatrag nekoliko godina prouzročila brojna oštećenja na gradskoj komunalnoj infrastrukturi.

– Kontinuirano radimo na sanaciji klizišta koja su u velikom broju slučajeva, kao i ovo u Lepoglavskoj Vesi, oštetila cestovnu infrastrukturu onemogućivši građanima normalno kretanje. Na žalost, osim cestovne infrastrukture ugrozila su i pojedine obiteljske kuće. Za sanaciju klizišta Grad Lepoglava izdvaja značajna proračunska sredstva koja druge jedinice lokalne samouprave, koje nemaju problema s klizištima, ulažu u daljnji razvoj dok ih mi ulažemo kako bi, praktički, nešto vratili u stanje kakvo je bilo prije pojave oštećenja nastalih klizanjem tla. Unatoč tome, nastavljamo s njihovom sanacijom i to prvenstveno zbog potreba građana odnosno zadržavanja visokog komunalnog standarda na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je s predsjednikom Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivanom Dubovečakom i gradskim vijećnikom Milanom Pavlekovićem obišao završne radove sanacije klizišta u Lepoglavskoj Vesi.

Sanacija klizišta obuhvatila je potpunu rekonstrukciju oštećenog dijela zemljišta s postojećom cestom, postavljanje drenažnog sustava, izgradnju potpornog zida te asfaltiranje dijela sanirane lokalne ceste u dužini 65 metara. Radove je izvela tvrtka TTG iz Donje Višnjice.

Ukupan trošak radova, s PDV-om, iznosio je 423.970 kuna. Dio sredstava Grad Lepoglava je osigurao iz svog proračuna, a dio na natječaju Hrvatskih voda.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Ljubešćici pokrenut novi EU projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Kulturno umjetničkog društva Ljuba voda iz Ljubešćice 23. lipnja održana je početna konferencija ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Okupljenim gostima, predstavnicima Općine Ljubešćica i KUD-a „Toplice“ te članovima KUD-a Ljuba voda, njihovim roditeljima i projektnim partnerima projekt su predstavile predsjednica KUD-a Danijela Barjaktarević i voditeljica projekta Simona Štriga.

Konferencija je održana u prostoru Protupožarnog centra u Ljubešćici.

Sudionici konferencije su upoznati s ciljem, svrhom i projektnim aktivnostima – književnim, tamburaškim i plesnim radionicama za djecu i mlade. Radionice su besplatne za sve polaznike i u cijelosti će se izvoditi online. Detaljni sadržaj svih radionica okupljenima su predstavili njihovi voditelji, Valentina Mikulčić, Robert Štorga i Tim Hrvaćanin.

Prvi desetodnevni ciklus tamburaških radionica kreće s provedbom već ovog ponedjeljka, 28. lipnja.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda u partnerstvu s Hrvatskim društvom inženjera geotehnike. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske. Provodi se od 24. ožujka 2021. godine i trajat će godinu dana. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti 55 djece i mladih kroz sudjelovanje u online kulturnim radionicama putem kojih će se kod polaznika razvijati kreativne, komunikacijske, interkulturalne, interpersonalne, glazbene i ritmičke vještine te potaknuti njihov intelektualni i mentalni razvoj.

Detaljne informacije o projektu, programi radionica, kalendari aktivnosti i najnovije vijesti mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!