Povežite se s nama

Život i društvo

Osnovana je Turistička zajednica područja Centar svijeta

Objavljeno:

- dana

U ponedjeljak, 14. veljače, osnovana je Turistička zajednica područja Centar svijeta koja, osim područja postojeće Turističke zajednice Grada Ludbrega, obuhvaća i područja okolnih općina Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec.

Organizacija je to koja djeluje po načelu destinacijskog menadžmenta, a osnovana je radi promicanja i razvoja turizma Republike Hrvatske i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koje pružaju ugostiteljske usluge i usluge u turizmu ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom na način da upravljaju destinacijom.

Prema riječima ludbreškog gradonačelnika Dubravka Bilića, ovo ujedinjavanje jasna je poruka da se od turizma na ovom prostoru želi više.

– Ovo je važan događaj ne samo za nas, Grad Ludbreg, već za sve članove. Vjerujemo kako je ovo jedna logična ideja kojom ujedinjujemo sve turističke potencijale područja i krećemo u zajedničko stvaranje novih turističkih sadržaja, a samim time i ponude. Svaki dio ima svojih pojedinačnih atributa koji će zajedno kreirati jednu širu turističku priču – rekao je gradonačelnik Bilić.

Ideja o zajedničkom djelovanju rodila se krajem prošle godine, vođena dobrim primjerima iz Imotskog i Primorsko-goranske županije.

  • Gledajući njihovo djelovanje i mi ovdje na kontinentu odlučili smo krenuti u taj pothvat. Ono što je velika prednost je veliki entuzijazam svih dionika što potvrđuje da smo u ovo ušli punim srcem – kazao je gradonačelnik Bilić te dodao kako će ih osim turizma povezati i drugi projekti poput integriranog prijevoza te prijava za ITU mehanizam.

Zadovoljstvo novoosnovanom turističkom zajednicom istaknuo je i Miran Bojanić Morandini, direktor TZ Varaždinske županije.

– Posebno veseli da ste vi inicijatori ovog ujedinjavanja, a da ono nije nametnuto. Kada smo na ministarstvu branili ovaj prijedlog o udruživanju, on je jednoglasno prihvaćen jer nije to samo do dvoraca i vinograda već do cjelokupne zajedničke gastronomije i povijesti koja vas čini cjelinom. Vi ste naša poveznica s Koprivničko-križevačkom županijom, Međimurjem pa tako i Mađarskom. Zbog svega toga vjerujem kako je ovaj projekt osuđen na uspjeh – poručio je Miran Bojanić Morandini.

Članovi zajednice također priželjkuju uspjeh.

– Vjerujemo kako ćemo kroz iskazano zajedništvo uspjeti ostvariti puni potencijal. Svaka od ovih jedinica lokalne samouprave ima svojih vrijednosti i ovo nam je prilika da ih uspijemo predstaviti javnosti i privući posjetitelje – rekao je Darko Marković, načelnik Općine Mali Bukovec.

Život i društvo

U Poduzetničkoj zoni Kneginec gradi se kanalizacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Poduzetničke zone Kneginec, sjeveroistočni dio, gdje su svoja zemljišta kupili novi investitori, temeljem zahtjeva Općine Gornji Kneginec ugovorena je izgradnja fekalne kanalizacije vrijednosti 2,6 milijuna kuna.

Investiciju provodi VARKOM kao pružatelj javne vodne usluge, radove sufinanciraju Hrvatske vode, a posao je na javnom natječaju izborila tvrtka Vodogradnja iz Varaždina.

Radovi obuhvaćaju izgradnju 650 metara fekalne kanalizacije promjera cijevi 300 mm te izgradnju prepumpne stanice. Uz navedeno izvesti će se i kanalizacijski priključci na parcele za nove poslovne subjekte, a rok za stavljanje kanalizacijske mreže u funkciju je do kraja ljeta.

Nastavite čitati

Život i društvo

Preminula je glumica Smiljka Bencet Jagarić, mogima poznata kao Regica iz Gruntovčana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Glumica Smiljka Bencet Jagarić preminula je u 89. godini.

Završila je u zagrebačkoj bolnici Rebro na hitnoj jer joj je pozlilo. Iznenada joj se pogoršalo, rekao nam je Nino Matijašec, nećak Smiljke Bencet, piše 24sata.hr.

Da nas je napustila omiljena Regica iz Gruntovčana potvrdili su i iz HDDU-a.

U karijeri je odigrala 131 ulogu u više od 3000 predstava. U kazalištu je poznata po ulogama Ann Boleyn, Cesarčeve Tonke i Petronile Brezovačkog, a od televizijskih uloga najpoznatije su one u Gruntovčanima i Mejašima, koja su joj obilježile karijeru. Do uloge Regice došla je igrom slučaja. Trebala ju je igrati Nela Eržišnik, no ona se razboljela i njezini prijatelji Šermentovi sjetili su se Smiljke Bencet-Jagarić. Nazvali su je u 23 sata i na suprugov nagovor, prihvatila je ulogu.

Posjetimo Smiljka Bencet – Jagarić, poznatija kao Regica iz Gruntovčana 8. rujna 2021. godine dobila je svoju ploču u varaždinskoj „Walk of Fame“ u Uskoj ulici.

>> FOTO Smiljka Bencet – Jagarić, popularna Regica dobila svoju ploču u Uskoj ulici

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje