Povežite se s nama

Sport

“Ostali smo sami, nema više Grada, Arapa ni svemiraca.”

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

U prostorijama gradskog nogometnog stadiona održana je izborna skupština NK Varaždin. 

Nakon što je propao plan „spašavanja“ kluba, dosadašnji predsjednik Ratko Špirelja dao je ostavku zajedno sa suradnicima koje je podržavao Grad. Vodstvo kluba tako su preuzeli roditelji čija djeca igraju u NK Varaždin. Za predsjednika je jednoglasno izabran Roman Modrić.

Dug

Iako je prema prvotnom planu ovaj klub trebao krenuti bez dugova, ipak ih ima i u ovom trenutku iznose 539.000 kn, što je za varaždinske sportske okvire veliki dug. Modrić je nakon izbora izjavio:
– Nisam previše sretan i nisam previše optimističan. Za uspjeh će nam trebati puno promjena u načinu rada i funkcioniranja kluba. Moramo nogometu vratiti to da bude sport a ne da bude poligon za borbu za sitne interese i iskazivanje taštine. Moramo shvatiti da smo ostali sami. Znači, nema više Grada, nema više Arapa, svemiraca i ne znam koga sve ne čekamo za milijune. Možemo odustati ili se prihvatiti posla i riješiti situaciju na neki novi način. U vezi plana rada, trebamo pristupiti stabilizaciji svih segmenata u radu kluba, od trenerskog kadra do organizacije kluba u smislu izbora voditelja Škole nogometa i direktora kluba. Posebni naglasak trebamo staviti na zadržavanje statusa pionira i kadeta u 1. HNL, jer je to još jedina vrijednost koja je preostala u ovom klubu i jedina nada za spas nogometa u Varaždinu u nekom kratkoročnom periodu. Trebamo postati svjesni financijske situacije i činjenice da ćemo morati puno volontirati i rješavati neke stvari sami a ne čekati da ih riješi netko drugi ili da se same riješe. Sve je ovo bitno da bi smo stvorili temelje za mogućne bolje sutra. Moramo shvatiti da smo na razini malo boljeg seoskog kluba ako smo i to.

Promjena

U vezi financijskog plana treba sanirati i podmiriti dugovanja te stabilizirati prihode za 2016. godinu. Moramo shvatiti da neće nitko doći sa stotinama tisućama ili milijunima kuna moramo shvatiti da više nema Grada, kojeg ćemo kriviti što nema novaca. Za sve ovo nas treba punu, puno i da svatko da malo. Od prihoda su nam ostali samo prihodi od članarina i ZSUGV te eventualni prihodi od donacija. Ostvarivanje prihoda od donacija je teška zadaća s obzirom na gospodarsku situaciju i rejting koji nogomet ima u javnosti, kao vrlo otežavajući faktor. Javnost na dosadašnji način financija u nogometu gleda sa gađenjem i shodno tome je vrlo teško dobiti bilo kakav novac za sport. To znam iz osobnog iskustva. Imam puno prijatelja koji imaju novaca ali neće niti čuti za nogomet. Moramo raditi na promjeni imidža kluba, nogometaša, nogometa i ljudi zaposlenih u nogometu. Puno toga moramo promijeniti u odnosima s drugim udrugama i sredinama, zato posebno apeliram na sve uključene u rad kluba da prekinu sa vrijeđanjima putem facebooka sa navijačima iz Jalkovca te da u budućnosti pokušamo izgraditi neku zajedničku priču, bez koje ipak ne budemo mogli. Ostali smo samo klub sa roditeljima i sa djecom bez navijača, dodao je Modrić.
Račun kluba je blokiran od strane jedne djelatnice ali i Porezne uprave, a u klubu je još pet zaposlenih što dodatno govori o brojnim ozbiljnim problemima u kojima se klub nalazi i iz kojih će biti teško pronaći izlaz.

Izvor:
Foto:

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Sport

Dinamo je ipak bio prejak za nogometaše Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u srijedu, 17. travnja na Maksimiru su odigrali susret odgođenog 5. kola SuperSport HNL-a protiv zagrebačkog Dinama, a slavili su Zagrepčani s 2:1.

Trener Šafarić izveo je sastav:  Zelenika, Škaričić, Jelenić, Lamine Ba, Boršić, Lusavec, Marina – Šego, Belcar, Poldrugač – Dabro.

Modri su poveli su poveli 26. minuti preko Martina Baturine i s minimalnom prednošću otišli na odmor. Na 2:0 povisio je Gabriel Vidović u 53. minuti. Od 63. minute Varaždin je igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, no Varaždinci su postali opasniji.

Domagoj Drožđek u 72. minuti uspio je smanjiti na 2:1 što je bio konačni rezultat.

Bio je to 11. poraz varaždinskog sastava koji u idućem kolu odlazi u goste Rudešu, momčadi koja je već ispala iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje