Povežite se s nama

Crna kronika

Osuđena svodnica nožem pokušala ubiti svog bivšeg partnera

Objavljeno:

- dana

POKUŠAJ UBOJSTVA U SVETOM PETRU

Protiv Marije K. (55), žene osuđene za podvođenje, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo danas je podiglo optužnicu za pokušaj ubojstva. Mariji K. stavlja se na teret da je 10. lipnja u kuhinji obiteljske kuće u Svetom Petru pokušala nožem ubiti svog bivšeg partnera Ivana T.

Marija K. (55) tereti se da je uzela kuhinjski nož duljine oštrice 18,5 centimetara i zabila ga u prsa svom nevjenčanom suprugu Ivanu T. No, navodi varaždinsko županijsko državno odvjetništvo, u ostvarenju nije uspjela jer je život napadnutom muškarcu spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Žena optužena za pokušaj ubojstva u pritvoru je provela mjesec dana, a ovo joj nije prvo kazneno djelo za koje će joj se suditi. U listopadu 2010. Općinski sud u Zagrebu osudio ju je za podvođenje na kaznu zatvora od 10 mjeseci.

No, ovaj slučaj daleko je od jednostavnog. I napadnuti Ivan T. iza sebe ima prijave. Nalazio se iza rešetaka upravo zato jer je svojoj bivšoj partnerici Mariji K. prijetio da će je ubiti.

Doznajemo i da Marija K. osporava da je ikada bila u ljubavnoj vezi s muškarcem kojeg je navodno napala nožem dok on tvrdi da je on njen nevjenčani suprug.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje