Povežite se s nama

Život i društvo

Osvjetljena šetnica od 5. osnovne škole do Kauflanda?

Objavljeno:

- dana

Peticija

Varaždinci bi se uskoro od 5. Osnove škole do Kauflanda mogli prošetati po osvjetljenoj šetnici.

Šetnicu će dobiti ako gradonačelnik blagoslovi peticiju ogranka HNS-a 5. mjesnog odbora koju je potpisalo 120 građana.     

-To je put kojim svakodnevno prolazi velik broj građana, jer to im je najbliža poveznica sa trgovačkim centrom. Taj dio zasad nije uređen te smatramo da bi uređenje tog prostora uvelike olakšalo i uljepšalo prolazak. Peticiju ćemo predati gradonačelniku te se nadamo da će zahtjev naići na pozitivan odgovor – istaknuo je organizator peticije Nenad Rožić iz ogranka HNS-a 5. mjesni odbor.

Dodaje kako su peticiju najavili gradonačelniku Goranu Habušu i upoznali ga s velikom potporom građana.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Grad Ivanec će sufinancirati energetsku obnovu obiteljskih kuća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec 22. je siječnja raspisao Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava građanima za sufinanciranje energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća.

Na dodjelu sredstava mogu računati građani koji energetsku obnovu financiraju sami, bez drugih javnih izvora financiranja i takvima će Grad energetsku obnovu sufinancirati u vrijednosti 5% od ukupnih troškova.

Grad će financirati tzv. opravdane troškove projekta energetske učinkovitosti i to do maksimalno opravdanog troška (iskazanog u posebnoj tablici), a to su: toplinska izolacija vanjske ovojnice (vanjski, kosi ili ravni krov, izolacija stropa prema negrijanom tavanu, pod) i zamjena vanjske stolarije (oboje do iznosa od 5000 kuna).

Sufinancirat će i ugradnju Sunčanog toplinskog sustava i kotlova na sječku/pelete iznosom do 1812,50 kn, ugradnju dizalica topline svotom do 2437,50 kn, a ugradnju fotonaponskog sustava svotom do 4562,50 kuna.

Ukoliko pak građanin koristi više mjera za povećanje energetske učinkovitosti obiteljske kuće, Grad će takvim korisnicima dodijeliti sredstva u maksimalnom iznosu do 10.000 kuna.

Sve potrebne informacije podaci i obrazac za prijavu dostupni su na internetskoj stranici Grada Ivanca.

Rokovi za dostavu zahtjeva počinju teći od 1. veljače 2021. godine, a završavaju objavom obavijesti o zatvaranju javnog poziva.

Svi korisnici će s Gradom zaključiti ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, s time da su građani prijavljenu mjere energetske učinkovitosti obvezni realizirati u roku 12 mjeseci od dana potpisivanja ugovora.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO U Varaždinu brzopotezno uklonjene table koje nagrđuju vizuru grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović/ Ilustracija

Neke novopostavljene metalne ploče s natpisom varaždinskih ulica, jutros su uklonjene.

Šećete li centrom grada, uočit ćete novopostavljene plave metalne znakove

Iako nije poznato zašto je to učinjeno, razlog treba zasigurno tražiti u glasnom negodovanju Varaždinaca, koji smatraju da ploče, poput one koja je na metalnom stupu provirila iz grabišta kod Stančića – nagrđuju vizuru grada.

U nastavku pogledajte galeriju fotografija s mjesta na kojem je dva dana stajala ploča s natpisom Šetalište Josipa Jurja Strossmaera:   

Nastavite čitati