Povežite se s nama

Međimurje

Osvojena bronca za seniore i kadete

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U subotu, 3. lipnja, u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Dubrovniku u vrlo uspješnoj organizaciji BK Aedium održano je ekipno Prvenstvo Hrvatske 2017. u konkurenciji za seniore i kadete.

Na seniorskom i kadetskom EPH 2017. uspješno su nastupile i ekipe BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića.
Na seniorskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje najprije je u skupini B u 1. kolu izgubila od ekipe Medvedgrada 1998 3 s 5:0, da bi u odlučujućem susretu pobjedila ekipu Medvedgrada 1998 2 s 4:1 i izborila polufinale i borbu za medalju.

U polufinalu ekipa BK Međimurje poražena je od ekipe Medvedgrada 1998 1, kasnijih prvaka, s 3:1, pruživši dostojan otpor.
U borbi za treće mjesto i brončanu medalju ekipa BK Međimurje pobijedila je domaćina, ekipu Aedium, u dramatičnome meču s 3:2, gdje su pobjede donijeli pojedinačno Luka Grubić i u paru s Matijom Hranilovićem te odlučujući treći poen miks Emilija Talan i Matija Hranilović.

Pomlađena seniorska ekipa BK Međimurje je spoj mladosti i iskustva, a igrali su u sastavu: kapetanica Emilija Talan, Karmela Vadlja, Matija Hranilović i Luka Grubić.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrada 1998 1 iz Zagreba, koja je u finalu pobijedila ekipu Medvedgrad 1998 3 s 3:0. Na kadetskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje u sastavu: kapetan Luka Črep, Ivan Grubić, Lucija Kacun i Nela Novak osvojila je brončanu medalju.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrad 1998 Zagreb, a srebrnu Aedium Dubrovnik.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje