Povežite se s nama

Međimurje

Osvojena bronca za seniore i kadete

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U subotu, 3. lipnja, u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Dubrovniku u vrlo uspješnoj organizaciji BK Aedium održano je ekipno Prvenstvo Hrvatske 2017. u konkurenciji za seniore i kadete.

Na seniorskom i kadetskom EPH 2017. uspješno su nastupile i ekipe BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića.
Na seniorskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje najprije je u skupini B u 1. kolu izgubila od ekipe Medvedgrada 1998 3 s 5:0, da bi u odlučujućem susretu pobjedila ekipu Medvedgrada 1998 2 s 4:1 i izborila polufinale i borbu za medalju.

U polufinalu ekipa BK Međimurje poražena je od ekipe Medvedgrada 1998 1, kasnijih prvaka, s 3:1, pruživši dostojan otpor.
U borbi za treće mjesto i brončanu medalju ekipa BK Međimurje pobijedila je domaćina, ekipu Aedium, u dramatičnome meču s 3:2, gdje su pobjede donijeli pojedinačno Luka Grubić i u paru s Matijom Hranilovićem te odlučujući treći poen miks Emilija Talan i Matija Hranilović.

Pomlađena seniorska ekipa BK Međimurje je spoj mladosti i iskustva, a igrali su u sastavu: kapetanica Emilija Talan, Karmela Vadlja, Matija Hranilović i Luka Grubić.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrada 1998 1 iz Zagreba, koja je u finalu pobijedila ekipu Medvedgrad 1998 3 s 3:0. Na kadetskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje u sastavu: kapetan Luka Črep, Ivan Grubić, Lucija Kacun i Nela Novak osvojila je brončanu medalju.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrad 1998 Zagreb, a srebrnu Aedium Dubrovnik.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Obrtnička komora MŽ dodijelila majstorske diplome za novih 24-ero majstora i majstorica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Obrtnička komora Međimurske županije održala je svečanu dodjelu majstorskih diploma kandidatima koji su uspješno položili majstorske ispite u dva ispitna roka, u veljači i travnju ove godine.

Međimurska komora majstorske ispite organizira i provodi od 1996. godine i dosad je položeno 812 majstorskih ispita. Uz najčešće motive, otvaranje vlastitog ili preuzimanje obiteljskog obrta, razlozi polaganja majstorskih ispita su i mogućnosti dobivanja dozvole za provođenje praktične nastave i korištenje mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, rad u strukovnim školama na mjestu stručnog nastavnika, ali i rad u inozemstvu.

Osim kandidata s područja Međimurske županije, ispite su položili i kandidati s područja Varaždinske, Šibensko-kninske i Zagrebačke županije. Dodijeljene su im diplome u 16 zanimanja, a najviše je vodoinstalatera, instalatera grijanja i stolara.

Diplome su majstorima uručili župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, a novi majstori su: Zvonko Hižman, Josip Lugović, Melita Židov, Siniša Horvat, Robert Bergovec, Davor Rainer, Emanuel Bočkaj, Petar Bojčić, Tomislav Đurđević, Vlado Harjaček, Andrijana Kreš, Sara Miketek, Ivan Hatlak, Mladen Ivanović, Vesna Šoković-Plantak, Leonard Novak, Damir Bočkaj, Dejan Miholić, Davor Golub, Saša Baumhak, Tihomir Šestan, Fridrich Zimprich.

Dva kandidata primila su po dvije majstorske diplome, a to su Ivica Ferenc i Boris Rendić.

Nastavite čitati

Međimurje

Čuvanje tradicije: proštenje u Peklenici uz misno slavlje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Pekleničko se proštenje tradicionalno obilježava prve nedjelje u listopadu i zasigurno je najveće proštenje u Međimurju.

Pekleničari, ali i mještani svih okolnih naselja, tada odlaze na svetu misu u kapelicu Blažene Djevice Marije od Krunice, a kasnije uživaju u sadržajima koje donosi samo proštenje.

Pekleničko proštenje ove se godine održalo 2. listopada pa je tako u 11 sati održana sveta misa kod kapele posvećene Blaženoj Djevici Mariji koju je predvodio velečasni Josip Blažon. Svetoj misi prisustvovali su saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednica Mjesnog odbora Ivana Maltarić te mnogobrojni građani.

Taj se crkveni spomendan i obilježava 7. listopada, a naziv Gospe od Krunice nosi od 1969. godine i pape Pavla VI. Prije toga zvao se blagdanom Gospe od pobjede, u čast velikoj pobjedi kršćanske koalicije protiv Osmanlija u bitci kod Lepenta 7. listopada 1571. godine.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje