Povežite se s nama

Međimurje

Osvojena bronca za seniore i kadete

Objavljeno:

- dana

BADMINTON

U subotu, 3. lipnja, u dvorani OŠ Župa Dubrovačka u Dubrovniku u vrlo uspješnoj organizaciji BK Aedium održano je ekipno Prvenstvo Hrvatske 2017. u konkurenciji za seniore i kadete.

Na seniorskom i kadetskom EPH 2017. uspješno su nastupile i ekipe BK Međimurje pod vodstvom trenera Tomislava Grubića.
Na seniorskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje najprije je u skupini B u 1. kolu izgubila od ekipe Medvedgrada 1998 3 s 5:0, da bi u odlučujućem susretu pobjedila ekipu Medvedgrada 1998 2 s 4:1 i izborila polufinale i borbu za medalju.

U polufinalu ekipa BK Međimurje poražena je od ekipe Medvedgrada 1998 1, kasnijih prvaka, s 3:1, pruživši dostojan otpor.
U borbi za treće mjesto i brončanu medalju ekipa BK Međimurje pobijedila je domaćina, ekipu Aedium, u dramatičnome meču s 3:2, gdje su pobjede donijeli pojedinačno Luka Grubić i u paru s Matijom Hranilovićem te odlučujući treći poen miks Emilija Talan i Matija Hranilović.

Pomlađena seniorska ekipa BK Međimurje je spoj mladosti i iskustva, a igrali su u sastavu: kapetanica Emilija Talan, Karmela Vadlja, Matija Hranilović i Luka Grubić.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrada 1998 1 iz Zagreba, koja je u finalu pobijedila ekipu Medvedgrad 1998 3 s 3:0. Na kadetskom EPH 2017. ekipa BK Međimurje u sastavu: kapetan Luka Črep, Ivan Grubić, Lucija Kacun i Nela Novak osvojila je brončanu medalju.
Naslov državnih prvaka osvojila je ekipa Medvedgrad 1998 Zagreb, a srebrnu Aedium Dubrovnik.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju nema novih pozitivnih nalaza na koronavirus

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona, koronavirus, covid

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 72 uzorka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 1. kolovoza županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 3 osobe. Ukupan broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 8.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 64.202 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 1 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata nema hospitaliziranih kao ni otpuštenih pacijenata, na invazivnoj respiraciji nema pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Oba pobjednika 17. natjecanja u oranju iz Preloga: to su Bernard Matijević i Luka Perko!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Udruga orača Međimurske županije

Županijsko natjecanje u oranju održano je jučer, zadnjega dana srpnja, na polju poznatom kao “Pijavišče” uz čakovečku južnu obilaznicu. Bilo je to već 17. izdanje natjecanja, a u konkurenciji od deset natjecatelja prva mjesta osvojili su Bernard Matijević (plug premetnjak) i Luka Perko (plug ravnjak). Zanimljivo je da oba šampiona dolaze iz Preloga.

Natjecanje su zajednički organizirali Međimurska županija, Grad Čakovec te općine Strahoninec i Mala Subotica, kao i Udruga orača Međimurske županije.

Prilikom otvorenja prisutnima su se obratili predsjednik Udruge orača Stjepan Pokrivač, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, dožupan Josip Grivec, kao i viša stručna savjetnica u Podružnici Međimurske županije Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede Suzana Pajić.

Drugo mjesto u kategoriji premetnjaka osvojio je Bruno Čerjavić iz Strahoninca, dok je treće pripalo Juri Jalušiću iz Ivanovca. Srebrni u kategoriji ravnjaka bio je pak David Hajdinjak iz Čakovca, a brončani Ivan Novak iz Preloga.

I ove je godine organizirano kuhanje finoga graha, što je majstorski “riješio” Dalibor Tkalčec-Kuki uz sina Svena i partnericu Mirjanu Kučinu.

Elemente poput naora i razora prikazali su, zanimljivo, ponajprije mladi orači, u rasponu od 23 do 30 godina.

– Izrazito smo ponosni na tu činjenicu, jer ona znači da dobro radimo svoj posao, promičemo naše zanimanje i potičemo mlade da rade nešto dobro te da nauče ovaj primarni dio obrade zemlje, bez kojeg nema žita, pa ni kruha ni druge hrane – istaknula je tajnica Udruge orača Katarina Pokrivač iz Svetog Križa. Tijekom 2021. došlo je do promjena u vodstvu Udruge; od pozicije predsjednika oprostio se Josip Kolarić. On je tu dužnost obavljao čak 16 godina, a sposobnog nasljednika dobio je u liku Stjepana Pokrivača.

Gosti i orači stigli su iz čak pet županija, dok su suci bili iz susjedne, Koprivničko-križevačke. Državna smotra ove se godine, nažalost, neće održati, no kako napominje novi predsjednik Udruge, u planu im je organizirati regionalnu smotru na kojoj bi se okupili najbolji orači sa sjevera Hrvatske.

Za kraj dodajmo da je Međimurska županija bila jednom od samo triju u kojima se natjecanje održalo u ovim pandemijskim okolnostima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje