Povežite se s nama

Događanja

Osvojite karte za plesni spektakl u subotu u Graberju

Objavljeno:

- dana

NAGRADNA IGRA RT-A I PLESNOG STUDIJA TAKT

Samba, rumba, valcer, tango, sportski ples u izvedbi najboljih hrvatskih plesača i gostiju iz susjednih zemalja očekuju vas ove subote u dvorani Graberje u Varaždinu. Plesni studio Takt i Hrvatski športski plesni savez 5. listopada organiziraju Trofej grada Varaždina 2013 – turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima, čiji su pokrovitelji Grad Varaždin i Varaždinska županija.

– Trofej grada Varaždina okupit će više od 130 najboljih plesnih parova svih uzrastnih kategorija iz brojnih hrvatskih klubova, ali i iz susjednih zemalja, Slovenije, Mađarske i drugih. Najbolji hrvatski plesni parovi predstavit će se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep) – najavljuje Igor Šalamun, predsjednik Plesnog kluba Takt.

Na plesnom podiju u svojstvu natjecatelja, te uz plesni podij u ulozi sudaca i djeljitelja pravde naći će se i brojna lica poznata javnosti iz tv emisije Ples sa zvijezdama.

Kako osvojiti ulaznice?

Plesni studio Takt i Regionalni tjednik na plesni spektakl vode pet čitatelja!

Dijelimo pet puta po jednu ulaznicu, a sve što trebate učiniti je javiti se na Facebook profil Regionalnog tjednika. 

Ulaznice osvaja pet najbržih čitatelja. Imena dobitnika objavit ćemo sutra (petak) prijepodne.

Ulaznice se ne podižu, nego je dovoljno da se pet dobitnika javi na ulazu u dvoranu Graberje uz napomenu da su ulaznice osvojili u nagradnoj igri Plesnog studija Takt i Regionalnog tjednika.

U Graberju će se plesati u subotu od prijepodnevnih sati, jer tada počinju kvalifikacijska natjecanja.

Što vas čeka?

Najatraktivniji dio programa počinje u 19 sati. Nakon svečanog otvorenja s defileom svih parovai, slijede završna natjecanja u disciplinama standardnih i latinskoameričkih plesova i potom show program polaznika plesne škole Plesnog studija „Takt“ te show program ostalih gostiju.

– Plesni studio “Takt” će na natjecanju predstaviti četiri plesna para. U kategoriji mlađe mladeži natjecat će se Marko Srpak i Lara Šmic, u kategoriji mladeži Ilija Srpak i Elena Brzuhalski te Balint Temesvari i Paula Hude trenutno najuspješniji plesni par našeg kluba. U starijoj mladeži klub će predstavljati Bruno Gale i Lora Lonić. Plesni parovi Plesnog studija “Takt” postigli su tijekom ove godine brojne, važne i zapažene rezultate na brojnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu predstavljajući dostojno na taj način Grad i Županiju iz koje dolaze – ističe Šalamun.

Cijena ulaznice je 40 kuna, a obiteljske ulaznice (dvoje odraslih i dvoje djece do 15 godina) koštaju 100 kuna. Djeca do 7 godina starosti ne plaćaju ulaznicu.

 

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje