Povežite se s nama

Crna kronika

Otišla do oltara i ostala bez torbice

Objavljeno:

- dana

KRADLJIVAC U KATEDRALI

Misa je za 71-godišnju ženu završila s policijom.  Za vrijeme kada je otišla primiti hostiju ukradena joj je torbica.

Jučer ujutro je u varaždinskoj katedrali tijekom održavanja mise žena (71) ostala bez torbice. Za vrijeme kada je otišla do oltara netko joj je ukrao torbicu sa novčanikom, dokumentima i bankovnim karticama.

– Nije prvi puta da se tako nešto dogodilo. Svaka osoba ide sa svojim namjerama na svetu misu. Netko dolazi s dobrom nakanom, a netko ne. Zna se da gdje ima i ljudi ima i džepara. Npr. župnici na hodočašćima uvijek upozoravaju ljude na oprez – rekao nam je rektor katedrale Blaž Horvat.

Na jesen s oltara nestalo zelje

Kaže, ljudima tijekom mise često nešto nestane i to je za svaku osudu. No ove jeseni u katedrali nisi samo nestajale torbice i novčanici.

– U jesen kada su plodovi zemlje na oltaru je stajalo povrće i zelje. I to je nestalo. No to je jedna sasvim druga dimenzija – kaže nam rektor Horvat. 

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Na Korzu u Varaždinu dvojica pokušali opljačkati trgovinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U petak, 3. prosinca, oko 17.30 sati u trgovini na Trgu kralja Tomislava, popularnom Korzu, u Varaždinu, dvojica nepoznatih muškaraca, počinili su tešku krađu u pokušaju.

Navedeni su ušli u trgovinu te je jedan od njih započeo razgovor s prodavačicom u namjeri odvraćanja pažnje, dok je drugi za to vrijeme prišao pultu s blagajnom, istu otvorio i pokušao uzeti novac, javila je policija.

U tome ga je spriječila prodavačica koja je došla do blagajne i zatvorila je te pokušala muškarce onemogućiti u bijegu iz trgovine. Isti su je pritom izgurali s vrata i udaljili se u nepoznato.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Sračinec: presretač zaustavio vozača s 2.66 promila, prijeti mu trajno poništenje vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U subotu, 4. prosinca, oko 20.30 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije „presretač“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 47-godišnjak, javila je PU varaždinska.

Nadzorom je utvrđeno da je vozilu istekla valjanost prometne dozvole i obavezno osiguranje vozila te da nije u roku 15 dana odjavio vozilo i vratio registarske pločice.

Također je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg te da mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako je utvrđeno da je isti recidivist u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja.

Zbog svega navedenog, zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja kazne zatvora. Isti je nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, pušten na slobodu te će se provesti redovni prekršajni postupak.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 62.700 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima istome će se odrediti 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čemu mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje