Povežite se s nama

Međimurje

Otkačeno u korizmu i odricanje

Objavljeno:

- dana

MAŠKARE

Pripreme za 53. izdanje “Međimurskog fašnika u Čakovcu” su na vrhuncu.

Manifestacija će biti održana u nedjelju, 26. veljače, s početkom u 15 sati. Na samom kraju programa, kao kruna fašničkih događanja, nakon povorke tradicijskih i svjetovnih fašničkih maski, slijedi obračun s krivcem za sve naše nevolje, koji će završiti na lomači… Iz Turističke zajednice Grada Čakovca pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje u fašničkoj povorci da se prijave za sudjelovanje. Prijavnica je dostupna na internetskoj stranici TZ-e i potrebno ju je popunjenu najkasnije do 15. veljače dostaviti poštom na adresu: Turistička zajednica Grada Čakovca, Kralja Tomislava 1, 40000 Čakovec, putem faxa na broj 040/310-991 ili elektroničkim putem na e-mail [email protected]. Prijavnicu za sudjelovanje u ovoj priredbi prepunoj šale, plesa i buke možete i osobno dostaviti u Turistički ured.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Međimurje

Tvrtka iz Kotoribe dobila nagradu HGK temeljem njezinog odgovora pristupa okolišu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: HGK

U sklopu tradicionalne konferencije HGK Podržimo održivo po prvi put dodijeljene su nagrade ESG rating HGK u šest kategorija: najbolja mala, srednja, velika, javna tvrtka, financijska institucija te nagrada za primjer održivog poslovnog modela, objavio je HGK.

ESG rating je ocjena koja se dodjeljuje organizaciji temeljem njezinog pristupa okolišu (Environment), društvu (Social) te usvojenim praksama upravljanja (Governance). Uz nacionalni model ocjenjivanja koji je razvio HGK, radi se i o novoj nagradi HGK koju će komora svake godine dodjeljivati tvrtkama s najboljim rezultatima.

Tvrtka Ericsson Nikola Tesla dobitnica nagrade za najbolji primjer održivog poslovnog modela.

ESG rating HGK za najbolju veliku održivu tvrtku otišao je u ruke tvrtke Muraplast iz Kotoribe. Recikiliraju 96 % otpada, iskorištena voda ponovno je upotrijebljena u potpunosti, a koriste 86 % energije iz obnovljivih izvora energije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje