Povežite se s nama

U fokusu

Otkriveno: na čelu Lige za Varaždin je poznati odvjetnik Vlado Sevšek

Objavljeno:

- dana

U TIJEKU REGISTRACIJA UDRUGE

Varaždinski odvjetnik Vlado Sevšek je predsjednik građanske udruge Lige za Varaždin, otkriveno je u današnjem priopćenju.

– S obzirom da je pojava ove Udruge izazvala veliko zanimanje javnosti, danas ističemo dio gospodarskih društvenih i socijalnih programa kojima će se baviti, dok će cjeloviti program, kao i članovi upravnih tijela biti javno predstavljeni u sljedećih desetak dana, nakon što Udruga bude i formalno upisana u registar Udruga – najavili su iz Lige, čija je osnivačka skupština održana početkom ovoga tjedna.

Poduzetnički klub i humanitarno djelovanje

– Liga za Varaždin okuplja uspješne varaždinske poduzetnike, odvjetnike, radnike, sportske djelatnike, liječnike i umjetnike, a osnovni joj je cilj javno djelovanje na dobrobit građana Varaždina i rasta gospodarskog i društvenog potencijala. U programskim dokumentima koji su usvojeni na osnivačkoj skupštini posebno se ističe okupljanje gospodarstvenika, razmjena iskustava i njihovo djelovanje kroz svojevrsni Poduzetnički klub, te društveno odgovorno i socijalno djelovanje kroz potporu projekata i pojedinaca koji doprinose ukupnom napretku grada i njegovih stanovnika – ističu.

Najavljuju da se planira i formiranje posebnog fonda  koji će prepoznavati kvalitetne poduzetničke ideje i osigurati financijska sredstva za lansiranje novih proizvoda i usluga poduzetnika početnika.

– Očekuje se da će to doprinijeti razvoju gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta te biti potpora za stvaranje poticajne klime za ostanak mladih ljudi sa svježim poduzetničkim idejama u Varaždinu. Uz to, aktivno će se uključiti u javni život Varaždina kroz humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih nadarenih učenika i studenata slabijeg imovinskog statusa i organizacijom  besplatnih stručnih radionica za prijenos znanja o organizaciji poduzeća i upravljanje javnom vlasti – najavljuju i ističu da su neprofitna i nadstranačka udruga.

Izvor:
Foto: Arhiva RT /

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati