Povežite se s nama

U fokusu

Otkriveno: na čelu Lige za Varaždin je poznati odvjetnik Vlado Sevšek

Objavljeno:

- dana

U TIJEKU REGISTRACIJA UDRUGE

Varaždinski odvjetnik Vlado Sevšek je predsjednik građanske udruge Lige za Varaždin, otkriveno je u današnjem priopćenju.

– S obzirom da je pojava ove Udruge izazvala veliko zanimanje javnosti, danas ističemo dio gospodarskih društvenih i socijalnih programa kojima će se baviti, dok će cjeloviti program, kao i članovi upravnih tijela biti javno predstavljeni u sljedećih desetak dana, nakon što Udruga bude i formalno upisana u registar Udruga – najavili su iz Lige, čija je osnivačka skupština održana početkom ovoga tjedna.

Poduzetnički klub i humanitarno djelovanje

– Liga za Varaždin okuplja uspješne varaždinske poduzetnike, odvjetnike, radnike, sportske djelatnike, liječnike i umjetnike, a osnovni joj je cilj javno djelovanje na dobrobit građana Varaždina i rasta gospodarskog i društvenog potencijala. U programskim dokumentima koji su usvojeni na osnivačkoj skupštini posebno se ističe okupljanje gospodarstvenika, razmjena iskustava i njihovo djelovanje kroz svojevrsni Poduzetnički klub, te društveno odgovorno i socijalno djelovanje kroz potporu projekata i pojedinaca koji doprinose ukupnom napretku grada i njegovih stanovnika – ističu.

Najavljuju da se planira i formiranje posebnog fonda  koji će prepoznavati kvalitetne poduzetničke ideje i osigurati financijska sredstva za lansiranje novih proizvoda i usluga poduzetnika početnika.

– Očekuje se da će to doprinijeti razvoju gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta te biti potpora za stvaranje poticajne klime za ostanak mladih ljudi sa svježim poduzetničkim idejama u Varaždinu. Uz to, aktivno će se uključiti u javni život Varaždina kroz humanitarno djelovanje, stipendiranje mladih nadarenih učenika i studenata slabijeg imovinskog statusa i organizacijom  besplatnih stručnih radionica za prijenos znanja o organizaciji poduzeća i upravljanje javnom vlasti – najavljuju i ističu da su neprofitna i nadstranačka udruga.

Izvor:
Foto: Arhiva RT /

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje