Povežite se s nama

Međimurje

Otvara se izložba o Svetome Martinu na Muri

Objavljeno:

- dana

Iz bakine škrinjice

Izložba Kulturni i društveni život najsjevernije općine Međimurja bit će otvorena u Svetome Martinu na Muri u subotu, 25. veljače.

Izložba tematizira razdoblje života u Svetome Martinu nakon Drugoga svjetskog rata do 1995. godine i osnutka Hrvatske kulturno umjetničke udruge (HKUU) Sveti Martin. – Izložba daje tek grube osnove i natruhe bogatog i osebujnog načina življenja – napisao je u najavi izložbe Dražen Crnčec, predsjednik Udruge, koja je i organizator izložbe. – Uvjeren sam kako postoji još mnogo materijala skrivenih u raznim škrinjama i škrinjicama, foto albumima te sjećanjima naših starijih mještana kojima će, toplo se nadam, kada čuju za ovaj događaj, to biti poticaj, pak i obveza da nam prenesu svoja sjećanja i spoznaje – poziva na suradnju Crnčec. Izložba će biti otvorena u 18 sati u prostorijama Udruge u zgradi Općine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Petak u Međimurju uz 36 novih slučajeva zaraze koronom, i dalje se smanjuje broj hospitaliziranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 137 osoba, od čega je evidentirano 35 pozitivnih slučajeva na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 22. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 26 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 315.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36.527 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike (bez testiranja) epidemiološkim izvidima dijagnosticiran je 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 60 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 5 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji nalazi se 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID-a 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili putem e-mail adrese [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz COVID-19 je na broju 040/386-835.

Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati

Međimurje

Poznate su prve nominacije s područja Međimurske županije za lokalne izbore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poznate su prve nominacije za nadolazeće lokalne izbore u Međimurskoj županiji.

Mario Medved, koji je trenutačno na funkciji zamjenika gradonačelnika Grada Čakovca, na predstojećim izborima u svibnju neće se kandidirati za obnašanje funkcije u izvršnoj gradskoj vlasti. On je SDP-ov kandidat za međimurskoga župana.

Za njegova će se zamjenika kandidirati Darko Dania, koji je u ovome trenutku načelnik Nedelišća.

Nastavite čitati