Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorena novouređena zdravstvena ambulanta u Petrijancu

Objavljeno:

- dana

Slijedi druga faza uređenja

Prigodnom svečanošću u Petrijancu otvorena je novouređena zdravstvena ambulanta u kojoj su smještene ukupno tri ordinacije.

Naime, prije nekoliko dana Općina Petrijanec završila je projekt energetske obnove zdravstvene ambulante u Petrijancu, koja je obuhvatila slijedeće radove; fasadna stolarija – dobava materijala, izrada i ugradnja PVC prozora, izrada podne konstrukcije na tavanu na jednoetažnom dijelu zgrade i termoizolacija, izrada i dobava limarije, fasaderski radovi sa toplinskom izolacijom od kamene vune od 14 cm, bojanje svih profilacija fasaderskih radova i postavljanje klupčica ispod prozora.

Ukupna vrijednost radova iznosila 266.745,00 kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo 200.000,00 kuna.

Otvorenju su uz načelnika Općine Željka Posavca prisustvovali i saborski zastupnik Mario Habek, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat, županijski vijećnici, općinski vijećnici, ravnateljica Osnovne škole Valerija Paljak te mnogi drugi.

Zamjenik župana Paljak je pohvalio ovu investiciju te je naznačio kako će mještani Općine Petrijanec od sada imati jednu novu, bolju kvalitetu zdravstvene usluge.

Nakon završetka prve faze, slijedi druga faza energetske obnove ambulante u kojoj će se urediti sanitarni čvor, zamijeniti vrata i urediti unutrašnjost – najavio je načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec.

– Drago mi je da je ova ambulanta obnovljena, vidi se novi sjaj, čestitam načelniku na ovoj investiciji te sam siguran kako će takovih projekata biti još. Županija će se uključiti u sufinanciranje sličnih programa i projekata koji idu na korist svih mještana Petrijanca – rekao je zamjenik župana.

Izvor:
Foto: Općina Petrijanec

Život i društvo

Sračinec prekrasno okićen za Božić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca članice i članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, uz pomoć članica Udruge žena Preslica i Općine Sračinec, okitila su božićna drvca u centru Sračinca.

Došla su pod vodstvom učiteljice Đurđice Kovačić, vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec, a s pripremljenim ukrasima dočekala ih je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec.

– Tradicionalno uz blagdan Božića palimo ukrasnu uličnu rasvjetu, kitimo drvca na zelenoj površini uz općinsku zgradu, a upaljena je i druga adventska svijeća. Bilo bi lijepo da nam za Božić padne snijeg, to bi nas razveselilo sve, a posebno djecu koja u ovim blagdanima najviše uživaju – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Krunoslavom Lukačićem asistirao u božićnom kićenju.

Nastavite čitati

Život i društvo

Pala cijena nafte na tržištu pa Vlada ukinula uredbu kojom je ograničila cijenu goriva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Otvarajući današnju, 88. sjednicu Vlade, predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko aktualnih tema.

Vlada je danas donijela Uredbu o prestanku važenja Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Premijer Plenković poručio je da je Vlada pravovremeno reagirala na podizanje cijena benzina i dizela, a zahvaljujući toj reakciji spriječen je udar na standard građana i gospodarstvenika.

– Sada, s obzirom na načela slobode tržišta i u promijenjenim okolnostima, Uredbu stavljamo van snage. Važno je da naši građani i gospodarstvenici znaju da imamo ovakav alat i mehanizam u rukama, u slučaju da je to potrebno zaštitit ćemo ih ponovo – poručio je.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je da je zbog velikog porasta maloprodajnih cijena naftnih derivata Vlada prije gotovo dva mjeseca donijela uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena i naftnih derivata.

– S obzirom da je došlo do pada cijena nafte i naftnih derivata na svjetskom tržištu, što bi se odrazilo na cijene od sutrašnjeg dana, od utorka, potrebno je donijeti Uredbu o prestanku važenja ove Uredbe, kako bi trgovci mogli ponovno formirati cijene slobodno – kazao je ministar.

Naglasio da su donošenjem Uredbe definitivno stabilizirali uvjeti na domaćem tržištu, ali i očekivanja krajnjih kupaca i javnosti te da je Uredba u potpunosti ispunila cilj svog donošenja.

– Nadamo se da ovakvih situacija neće doći ubuduće, ali ako hoće, Vlada će pravovremeno reagirati – zaključio je ministar Ćorić.

Pad cijene

Očekuje se da će gorivo nešto pojeftiniti te da bi cijena mogla pasti malo ispod 11 kuna, piše index.hr. Podsjetimo, vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11.10 kuna, a eurodizel na 11 kuna.

Da bi cijene goriva trebale pasti očekuje i Tin Bašić sa stranice cijenegoriva.info koja objavljuje prognoze korekcija cijena goriva. Realno je očekivati da će cijena benzina biti nešto niža od 11 kuna, no Bašić kaže da je u ovom trenutku nemoguće prognozirati koliko će iznositi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje