Povežite se s nama

Život i društvo

Otvorena Vinogradska ulica u Jakopovcu u općini Jalžabet

Objavljeno:

- dana

Značajno

Nakon završetka radova od strane Županijske uprave za ceste, danas je otvorena Vinogradska ulica u Jakopovcu u općini Jalžabet.

Na inicijativu lokalnog stanovništva obnovljen je gornji sloj županijske ceste u Jakopovcu. Cesta je dosad bila u vrlo lošem stanju, stoga je obnovljena u dužini od oko 300 metara

– Riječ je o projektu vrijednom oko 150 tisuća kuna i nije to od nekog povijesnog značaja za državu, no za žitelje ovoga kraja to mnogo znači – rekao je župan.  U Kelemenu obnovljeno je oko 900 metara ceste za što je utrošeno oko 250 tisuća kuna, obje investicije financirane su u kompletnom iznosu od strane Županijske uprave za ceste.
Župan je naglasio kako je ukupno u 2017. godini u Općinu Jalžabet investirano 1.750.000 milijuna kuna i to je već respektabilan iznos u okviru relativno skromnog budžeta Županijske uprave za ceste.
 
Saborski zastupnik i predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet Josip Križanić pohvalio je suradnju s Varaždinskom županijom i županom Čačićem.

– Imamo puno projekata i jedna smo od najbrže rastućih općina, a siguran sam da ćemo i u realizaciji onoga što još moramo napraviti imati podršku Županije – rekao je Križanić.

 
Na otvorenju ove ulice u Jakopovcu osim župana Čačića i saborskog zastupnika Križanića prisustvovali su i posebna savjetnica župana Natalija Martinčević, načelnik Općine Mirko Magić sa suradnicima, predstavnici Županijske uprave za ceste ravnatelj Tomislav Osonjački i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a i županijski vijećnik Nenad Koščak, županijski vijećnici Vlasta Cindrić, Kristijan Hublin i Krešimir Horvat.

Također okupili su se i brojni mještani Jakopovca koji su izazili zadovoljstvo napravljenim te porazgovarali s županom oko potreba mještana i daljnjih ulaganja u Jakopovec. 

Izvor:
Foto: Varaždinska županija

Život i društvo

FOTO Na koncertu Vigora pala prosidba: kupio je prsten prije godinu dana, a prava prilika ukazala se u Vidovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak je u Vidovcu bilo zabavno, ali i romantično. Na koncertu Vidovca dogodila se, naime, i prosidba.

Šef benda Sebastijan Novoselec zaprosio je usred nastupa svoju djevojku Manuelu Moharić.

– Naš Sebastijan je zaprosio svoju Manuelu. Razgovarali smo o tome kako i što i Sebastijan je samo rekao: Ja to želim napraviti pred našom publikom jer smo mi svi jedna velika Vigor obitelj… Tako je i bilo večeras u Vidovcu! Neizmjerno smo sretni što ste bili dio ove priče. A mi smo ovu pjesmu pjevali s knedlom u grlu od radosti i sreće. A vama Manuela i Sebastijan želimo puno ljubavi, puno sreće i još mnogo najljepših zajedničkih trenutaka – napisao je pjevač Vigora Mario Roth na svom Facebooku.

– Kupio sam prsten još prije godinu dana i čekao pravi trenutak. Možda bi bilo lakše to izvesti udvoje na nekom putovanju, ali nešto mi u tome nije bilo savršeno. Razmišljao sam i shvatio da je ovakva situacija idealna za nas dvoje, za našu priču. S jedne strane, Manuela i ja smo se igrom slučaja upoznali prije četiri godine na koncertu Vigora u Međimurju, a s druge strane mi u bendu nismo samo prijatelji nego i obitelj, koja se onda širi na našu publiku s kojom osjećamo nevjerojatnu povezanost i ljubav. Osjećao sam da Manuela treba dobiti prsten na istoj kulisi gdje smo se upoznali, a želio sam da ta moja cijela velika obitelj svjedoči našoj sreći – govori Sebastijan Novoselec, gitarist i šef benda Vigor.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinske mažoretkinje briljirale u Zadru pa osvojile europsku broncu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski grad Zadar proteklog je vikenda ugostio oko tri tisuće mažoretkinja članica šezdeset mažoret timova iz deset zemalja na Europskom prvenstvu u mažoret plesu.

Organizator prvenstva bila je Europska Mažoret Asocijacija u suradnji s Hrvatskim Mažoret Savezom i uz potporu Ministarstva turizma, grada Zadra i Zadarske županije.

Otvorenju natjecanja ispred katedrale Svetoga Donata nazočilo je više tisuća sudionica natjecanja, domaćina i posjetitelja, a sama natjecanja održana su u sportskom centru Mocire i na Kalelargi, gdje je po završetku natjecateljskog dijela upriličena svečanost dodjele odličja. Sveukupno je nastupilo 210 različitih formacija (grupa) i neformacija (solo, duo i trio nastupa), dok je odluku o kvaliteti nastupa donosio stručni sud sastavljen od osam međunarodnih licenciranih sudaca.

Najbrojnije natjecateljice bile su rumunjske mažoretkinje – njih 500-tinjak, potom mažoretkinje iz Francuske, Češke Republike, Mađarske i Hrvatske, koje su uglavnom podijelile zlata, srebra i bronce u različitim kategorijama i uzrastima.

Sama su natjecanja predstavila dječje, kadetske, juniorske i seniorske uzraste mažoretkinja s pom-pon nastupima, štapom, maceom, potom  paradnim defileom i statičnim koreografijama uz izvođenje brojnih vrlo zahtjevnih elemenata.

Varaždinske su mažoretkinje prvi puta sudjelovale na ovako značajnom natjecanju te su, nakon osvojenih drugih mjesta i srebrnih medalja na državnom prvenstvu u kadetskom Solo i Duo nastupu, sada na Europskom prvenstvu u mažoret plesu opravdale očekivanja odličnim nastupima i plasmanom. Kadetski solo nastup Nike Habek u jakoj konkurenciji osvaja  7. mjesto, a kadetski duo Mije Crnčec i Petre Tržec osvaja treće mjesto i brončane medalje.

– Sam nastup naših triju mažoretkinja na Europskom prvenstvu ogroman je uspjeh i najveća nagrada za sav naš trud svih ovih mjeseci. Sedmo mjesto naše Nike u solo kategoriji kadetkinja među svim tim vrhunskim izvedbama ponajboljih mažoretkinja Europe, a potom europsko treće mjesto Mije i Petre u kadetskom duo nastupu govore više od svega. Presretna sam i želim zahvaliti roditeljima naših cura i trenerici Ivani Cmrečki, jer bez potpore svih njih ne bi bilo rezultata ni uspjeha – rekla je voditeljica i glavna trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje