Otvorenje izložbe varaždinske autorice Maje Vrban Sačić održat će se u utorak, 21. srpnja, u 19 sati, u Galeriji HDLU – Kula stražarnica Staroga grada Varaždin.

Izložba pod nazivom „Honeymoon“ otvorena je do 9. kolovoza.

Riječ je o seriji radova kombinirane tehnike inspiriranih bračnim putovanjem kroz jugoistočnu Aziju, uz kontrast nepoznatih kultura i poznate intime, te istraživanje novih uloga i međuodnosa.

Radovi su nastali u periodu od siječnja do srpnja 2020., velikim dijelom u još jednom poznato/nepoznatom svijetu, intimnom i stranom – izolaciji usred nove globalne epidemije.

O autorici

Maja Vrban rođena je 1987. godine u Varaždinu. Magistrirala je 2012. godine na odjelu grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Nevenke Arbanas.

Godine 2006. dobila je nagradu Akademije za najboljeg studenta grafičkog odjela na godini, 2011. godine otkupnu nagradu specijalne komisije Sveučilišta u Zagrebu za završni rad godine, „Androgenus“.

Ostvarila je dvije samostalne izložbe i sudjelovala na mnogim skupnim projektima i izložbama, od kojih izdvajamo multimedijski projekt na „MOLT! Speculative identities“ u Atelierhof Kreuzbergu u Berlinu.

2011-2013. godine radi kao profesorica grafičkog dizajna, foto-grafike i računalstva na Srednjoj Strukovnoj Školi u Varaždinu. 2012-2014. godine radi kao voditeljica u Školi za slikanje, crtanje i modeliranje Miljenčić-Štokić.

Od 2016. nadalje djeluje kao suosnivač Browncatz digitalnog studija gdje ostvaruje projekte na području grafičkog i web dizajna.

Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Varaždin.

Komentari

Komentara