Povežite se s nama

Međimurje

Otvorenjem kutka za mališane na Franjevačkom trgu počeli ovogodišnji Dani Grada Čakovca

Objavljeno:

- dana

Na Franjevačkom trgu u Čakovcu danas, 19. svibnja, otvoren je dječji kutak, točnije podloga za igru koja donosi mogućnost igranja igara poput graničara, školica, učenja brojki i slova, kreiranja oblika i slično. To je prvo događanje kojim su započeli Dani Grada Čakovca.

Uz mnogobrojne mališane koji su odlučili prvi isprobati novo centralno mjesto za igru u gradu, gestu su pozdravili njihovi odgajatelji te roditelji, sretni što su aktivnosti Dana Grada Čakovca ove godine pripremljene i podređene upravo mladima te djeci.

Prva su igralište isprobala djeca iz dječjih vrtića

Veselja, zabave, a uz učenje i igru na šarenom igralištu nije nedostajalo, što je upravo i bila nit vodilja kada se krenulo s planiranjem, kako ove aktivnosti za djecu, tako i čitavog programa Dana Grada Čakovca.

– Željeli smo djeci omogućiti igru u samom centru grada i to uz fontanu koju obožavaju. Pritom se roditelji mogu smjestiti na obližnjim terasama ili prostoru uz igralište, uživati na našoj špici i u svakom trenutku pogledati te provjeriti svoje dijete u igri. Današnji osmjesi i radost rezultati su kojima smo se nadali ovom aktivnošću. Danas je otvoren, no pozivam svu djecu da isprobaju novi čakovečki dječji kutak koji će im ovdje biti svaki dan na raspolaganju – rekla je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i dodala kako je u tijeku adaptacija, sanacija i dopuna igrališta diljem gradskog područja.

Pritom je pozvala svu djecu i roditelje na igru u centar grada te najavila kako će podloga u ljetnim mjesecima biti na ovoj lokaciji te da se razmatra o novim lokacijama na koje bi se mogla seliti. Zahvalila je odgojiteljima i djeci iz dječjih vrtića ‘Dječja mašta’, ‘Vjeverica’, ‘Cvrčak’ i ‘Cipelica’, koji su prvi donijeli pregršt smijeha i razigranosti u Čakovec.

Spomenimo da Grad Čakovec povodom svog dana sugrađankama i sugrađanima te gostima donosi sveukupno 11 dana slavlja i više od 50 manifestacija, zaključno do samog Dana Grada – nedjelje, 29. svibnja.

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje