Povežite se s nama

Međimurje

Otvorili 57 radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Novo priznanje međimurskom gospodarstvu, ali i jednoj od uspješnijih međimurskih tvrtki, Sobočan interijeri, stiglo je ovih dana u kategoriji 100% Lider Invest – male investicije do 10 milijuna kuna.

Spomenuta tvrtka nagrađena je za projekt “Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održiv rast i inovacije poduzeća”. Projekt je, prepoznavši njegovu vrijednost i kvalitetu, prijavila Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA u suradnji s Međimurskom županijom odnosno njezinim Upravnim odjelom za gospodarske djelatnosti. U razdoblju trajanja projekta izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara i dvije nadstrešnice između hala, što je omogućilo reorganizaciju strojnog parka u skladu s proizvodnim procesom. Također, projektom je nabavljeno šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode, instalirana je LED-rasvjeta u postojećim halama, pripremljena su dva nova regalna sistema za komercijalizaciju te je adaptiran i opremljen InTec – Inovacijsko-tehnološki centar. Sve to realizirano je u investicijskom poduhvatu vrijednom skoro 10 milijuna kuna, financiranom djelomično iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ova investicija donijela je i 57 novih radnih mjesta u Međimurje. Inače, poduzeće Sobočan interijeri svoj rad temelji na proizvodnji namještaja višega kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore te bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza. Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto. Nagradu je u ime tvrtke primio izvršni dirtektor Dejan Sobočan.

Profitirali

Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto

PODUHVAT

Izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara, nabavljeno je šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode i LED-rasvjeta u postojećim halama…

Izvor:
Foto:

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni konceti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurskoj županiji tri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata na 20 testiranih osoba nema pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 8. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija javljeno je o tri pozitivna slučaja osoba s prebivalištem/boravištem na području Međimurske županije. U protekla 24 sata oporavilo se 15 osoba. 

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 134. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.870 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 32 pacijenta pozitivna na COVID-19, od toga je šest pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, jedan pacijent je otpušten te nema pacijenata na invazivnoj respiraciji.

U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, ženska osoba stara 86 godina s dodatnim kroničnim bolestima.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 11.840 oboljelih COVID 19 osoba, a ukupno se oporavilo 11.458 osoba.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected]

Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati