Povežite se s nama

Međimurje

Otvorili 57 radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Novo priznanje međimurskom gospodarstvu, ali i jednoj od uspješnijih međimurskih tvrtki, Sobočan interijeri, stiglo je ovih dana u kategoriji 100% Lider Invest – male investicije do 10 milijuna kuna.

Spomenuta tvrtka nagrađena je za projekt “Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održiv rast i inovacije poduzeća”. Projekt je, prepoznavši njegovu vrijednost i kvalitetu, prijavila Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA u suradnji s Međimurskom županijom odnosno njezinim Upravnim odjelom za gospodarske djelatnosti. U razdoblju trajanja projekta izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara i dvije nadstrešnice između hala, što je omogućilo reorganizaciju strojnog parka u skladu s proizvodnim procesom. Također, projektom je nabavljeno šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode, instalirana je LED-rasvjeta u postojećim halama, pripremljena su dva nova regalna sistema za komercijalizaciju te je adaptiran i opremljen InTec – Inovacijsko-tehnološki centar. Sve to realizirano je u investicijskom poduhvatu vrijednom skoro 10 milijuna kuna, financiranom djelomično iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ova investicija donijela je i 57 novih radnih mjesta u Međimurje. Inače, poduzeće Sobočan interijeri svoj rad temelji na proizvodnji namještaja višega kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore te bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza. Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto. Nagradu je u ime tvrtke primio izvršni dirtektor Dejan Sobočan.

Profitirali

Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto

PODUHVAT

Izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara, nabavljeno je šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode i LED-rasvjeta u postojećim halama…

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje