Povežite se s nama

Međimurje

Otvorili 57 radnih mjesta

Objavljeno:

- dana

USPJEH

Novo priznanje međimurskom gospodarstvu, ali i jednoj od uspješnijih međimurskih tvrtki, Sobočan interijeri, stiglo je ovih dana u kategoriji 100% Lider Invest – male investicije do 10 milijuna kuna.

Spomenuta tvrtka nagrađena je za projekt “Povećanje prostornih i tehnoloških kapaciteta za održiv rast i inovacije poduzeća”. Projekt je, prepoznavši njegovu vrijednost i kvalitetu, prijavila Regionalna razvojna agencija Međimurja REDEA u suradnji s Međimurskom županijom odnosno njezinim Upravnim odjelom za gospodarske djelatnosti. U razdoblju trajanja projekta izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara i dvije nadstrešnice između hala, što je omogućilo reorganizaciju strojnog parka u skladu s proizvodnim procesom. Također, projektom je nabavljeno šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode, instalirana je LED-rasvjeta u postojećim halama, pripremljena su dva nova regalna sistema za komercijalizaciju te je adaptiran i opremljen InTec – Inovacijsko-tehnološki centar. Sve to realizirano je u investicijskom poduhvatu vrijednom skoro 10 milijuna kuna, financiranom djelomično iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ova investicija donijela je i 57 novih radnih mjesta u Međimurje. Inače, poduzeće Sobočan interijeri svoj rad temelji na proizvodnji namještaja višega kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore te bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza. Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto. Nagradu je u ime tvrtke primio izvršni dirtektor Dejan Sobočan.

Profitirali

Ukupni prihodi poduzeća lani su u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto

PODUHVAT

Izgrađena je nova proizvodna hala površine 3.200 četvornih metara, nabavljeno je šest novih radnih strojeva, instalirani su solarni paneli za grijanje tehnološke vode i LED-rasvjeta u postojećim halama…

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati