Grad Varaždin, Pučko otvoreno učilište Varaždin i kino Gaj svim Varaždincima daruju drive-in kino na parkingu Arene Varaždin. Prvi dan gleda se krimi-drama, misterija i komedija „Nož u leđa“.

Kompletna postava filma, iza i ispred kamere, više nego obećava izvrsnu akciju i zaplete, ističu organizatori. Daniel Craig, Chris Evans i Jamie Lee Curtis su u glavnim ulogama, dok je na redateljsko mjesto zasjeo Rian Johnson kojeg znamo kao redatelja i scenarista filma Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi i Looper.

Radnja filma „Nož u leđa” vrti se oko obiteljskog okupljanja koje krene po krivu nakon smrti 85-godišnjeg Harlana Thrombeyja (Chistophera Plummera), glave obitelji. U njihov obiteljski dom dolaze dva detektiva (Daniel Craig i Lakeith Stanfield) kako bi istražili smrt i otkrili skrivene obiteljske tajne. Svaki član obitelji postaje sumnjiv, pa čak i sporedni likovi koji se pojavljuju tijekom filma.

Sam redatelj Johnson usporedio je ovaj film s misterioznim filmovima Agathe Christie, dodajući da film ima „Hitchcockov zaplet“.

Detalje o slušanju filma objavljuju se uskoro, a organizatori poručuju da je potrebno imati automobil i radio prijemnik.

Komentari

Komentara