Povežite se s nama

Život i društvo

Ovaj vikend u Luminiju izlažu OPG-ovi

Objavljeno:

- dana

TRAJU I ZIMSKA SNIŽENJA

Ovaj vikend u Lumini centru svoje će proizvode predstaviti obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva.

Kako bi obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima olakšali prodaju u najhladnijem razdoblju godine, a svim posjetiteljima omogućili da se na što jednostavniji način opskrbe domaćim proizvodima, trgovački centar Lumini ovaj vikend ugošćuje OPG-ove i druge male proizvođače.

“U ovom razdoblju niskih temperatura kada nije ugodna šetnja po otvorenom, odlučili smo približiti svojim posjetiteljima ponudu proizvođača iza kojih stoje visoka kvaliteta i duga tradicija”, rekla je Jelena Kontrec iz trgovačkog centra Lumini.

Tijekom subote i nedjelje, na štandovima OPG-ova posjetitelje očekuju hrana, cvijeće i igračke.

Zdravu hranu predstavit će Jupiter projekt, OPG Dješka izlaže med i ostale pčelarske proizvode, a OPG Kušt sir i vrhnje. Koprivničke suhomesnate proizvode predstavit će obrt Jagušić, a slavonske i baranjske OPG Kraljik iz Belišća.

Inter AG u centru Lumini izlaže cvijeće, a domaća radinost Kiki Art predstavit će se s platnenim igračkama i dekorativnim proizvodima od tekstila.

Spomenimo i to da je u trgovačkom centru Lumini i dalje je u tijeku veliko zimsko sniženje, pa se tako mnogi komadi odjeće iz zimskih kolekcija mogu kupiti u pola cijene.


Izvor: Lumini centar
Foto:

Život i društvo

Danas se slavi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Varaždinska biskupija

Papa Franjo proglasio je krajem siječnja Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba koji će se u sveopćoj Crkvi slaviti četvrte nedjelje u srpnju, najbliže spomendanu svetih Joakima i Ane, Isusovih „djeda i bake”, u ovoj Godini obitelji Amoris Laetitia 25. srpnja.

U povodu prve proslave uputio poruku naslovljenu „Ja sam s vama u sve dane“ (Mt 28, 20).

Upozoravajući da su bake i djedovi često zaboravljeni, Papa je krenuo od blagdana Prikazanja Gospodinova u hramu, 2. veljače, kada upravo dvije starije osobe, starac Šimun i proročica Ana, prosvijetljeni Duhom Svetim, u Isusu prepoznaju Mesiju.

Oni nas podsjećaju da je starost dar, a bake i djedovi spona koja povezuje naraštaje da bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere. Veza djedova i baka s mladima vrlo je uska te stoga i dijalog među njima treba biti stalan. Vrlo je važno da se bake i djedovi susreću s unucima.

Izvor: Varaždinska biskupija

Nastavite čitati

Život i društvo

DVD Šćepanje uskoro slavi 70. rođendan, pa stiglo novo vatrogasno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U zagrebačkom Vatroprometu jučer je DVD-u Šćepanje obavljena predaja vatrogasnog vozila Nissan Navara pick up, u kojeg je ugrađen Vallfirest visokotlačni modul.

Svečanosti predstavljanja novoga navalnog vozila u Šćepanju nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji načelnika Općine Breznički Hum Zorana Hegedića, predsjednika Općinskog vijeća Marka Fištera, tajnika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Zvonka Videca, predsjednika VZO Breznički Hum Marija Šargača i zapovjednika VZO Breznički Hum Alenka Vnučeca. Predsjednik DVD-a Šćepanje Vjekoslav Rusek tom je prilikom zahvalio svim vatrogascima, a posebice županu, načelniku na realizaciji ovog projekta kao i gostima koji su posjetili Šćepanje i uveličali ovaj događaj.

Načelnik Zoran  Hegedić tom je prilikom rekao kako je ovo dio ostvarenja vatrogasnog sna jer se članovi DVD-a godinama trude da svojim aktivnostima, radom i odvajanjem slobodnog vremena budu što spremniji, pa je ovo vrijedno vatrogasno vozilo ubuduće zasigurno uvelike pomoći u slučajevima potrebe. Zahvala je upućena i svima koji su DVD Šćepanje podržali u nabavi i opremanju vozila, bilo financijski, logistikom ili na drugi način. Blagoslov vozila upriličit će se povodom proslave 70. obljetnice DVD-a Šćepanje planirane posljednje subote mjeseca kolovoza.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!