Povežite se s nama

Život i društvo

Ove godine prvi put žive jaslice

Objavljeno:

- dana

TRADICIJA

Jedanaesti puta u župi Križovljan održan je božićni koncert, na kojem je u nedjelju 21. prosinca izvedeno 15 božićnih pjesama, a uz tradicionalni nastup zbora Kulturno umjetničkog društva općine Cestica, zapjevali su i mladi iz župe Uzvišenja Svetog Križa te muški zbor i ženska klapa Angeluš.

U jednosatnom programu predstavili su se i mladi čitači, a na kraju programa svi su uz pratnju na orguljama Marijana Županića, zapjevali pjesmu Narodi nam se kralj nebeski. U sklopu programa bile su i žive jaslice, a uz malog Isusa, Mariju i Josipa bili su i anđeli koji su s upaljenim svijećama bili iza svete obitelji.
Svim sudionicima ovogodišnjeg božićnog koncerta zahvalio je župnik, velečasni Zorislav Šafran, a nakon toga mogle su se razgledati i postavljene jaslice u kapeli Majke Božje koje je ove godine restaurirao Antonio Kišić.

 

Po završetku programa održano je druženje

U župi Križovljan su ove godine prvi puta bile uprizorene i žive jaslice. Vlč. Šafran zahvalio je svim mještanima koji su sudjelovali.
Po završetku programa u crkvi za sve izvođače i posjetitelje pred crkvom u Radovcu organizirano je druženje koje su priredili članovi Udruge zbor Sancta Crux župe Križovljan, a u pripremi kuhanog vina bijelih i crnih sorti grožđa pomogli su i članovi KUD-a, kao i posluživanju gemišta, sokova i čaja.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!