Povežite se s nama

Život i društvo

Ove subote balon letio u Vidovcu, održan i koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva

Objavljeno:

- dana

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije protekle subote, 15. rujna, održan je koncert Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva u župnoj crkvi Sv. Vida u Vidovcu, a poletio je i županijski balon na vrući zrak.

Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo ove godine slavi i 80 godina postojanja, pa je ovo bila posebna prilika za dvostruko ovogodišnje slavlje s obzirom na to da su ovi nadareni glazbenici dobili priznanje Varaždinske županije za poseban doprinos ugledu Županije u zemlji i svijetu.

Mozaičnim glazbenim programom u kojem se izmjenjuje klasična i suvremena glazba od Mozarta i Bacha do popularnih hrvatskih autora obrtničko glazbeno društvo pripremilo je pravu glazbenu poslasticu za Vidovčanke i Vidovčance ali i za brojne građane Varaždinske županije koji su se okupili na koncertu.

Početak postojanja Obrtničkog glazbenog društva Varaždin smješta se u 1938. godinu, kada su potvrđena pravila Pjevačke sekcije osnovane u sastavu tadašnjeg Zanatlijskog i pomoćničkog društva Varaždin. I pored toga što se rad zbora u nekoliko navrata prekidao i obnavljao on je u svakom razdoblju svog postojanja postizao kvalitetne rezultate.

Prije održavanja koncerta ovogodišnjih dobitnika priznanja Varaždinske županije građani su ponovno imali prilike isprobati let balonom na vrući zrak.

Šareni leteći ambasador

Nakon što se balon prvi puta podigao u Varaždinu, pa nakon toga uoči Županijske smotre folklora u Novom Marofu ove subote priliku za let imali su svi posjetitelji programa koji su se odvijali u Općini Vidovec.

Na igralištu u Vidovcu podizala se „Proslava cvijeća“, drugi balon na svijetu koji je oslikan umjetničkim djelom.

Šareni leteći ambasador zaokupljao je maštu gledatelja, a dalje će predstavljati Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na svim važnijim natjecanjima i balonaškim okupljanjima diljem svijeta, prenoseći duh Hrvatske i Varaždinske županije, njenih prirodnih ljepota te zavidne kulturne baštine.

– Došli smo skoro do samog kraja s pripremljenim programima za proslavu Dana Varaždinske županije. Balon smo, baš kao i programe, odlučili seliti na nekoliko lokacija po Varaždinskoj županiji što je naišlo na veliko zadovoljstvo naših građana. Ovdje u Vidovcu pokazali smo čari balona, ali i glazbe prekrasnim koncertom naših laureata – Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva i ujedno koristim priliku da im čestitam na nagradi i njihovoj obljetnici – rekao je zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, koji je i sam isprobao let balonom u Vidovcu.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati