Povežite se s nama

Život i društvo

Ove subote „Druženje s poduzetnicima” i atraktivna modna revija, a u nedjelju odlazak u srednji vijek i smotra folklora

Objavljeno:

- dana

Poznat je bogat program Dana Varaždinske županije koji počinju danas, 6. rujna.

Atraktivne programe – događanja koja će se odvijati do nedjelje 9. rujna najavili su na konferenciji za novinare u Županijskoj palači posebna savjetnica župana i predsjednica TZ-a Varaždinske županije Natalija Martinčević, Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije, Ivana Ipša iz VOP portala i VOP digitalne  marketinške agencija, Mihael Negovec, zapovjednik husarske garde Varaždinske županije, Dragutin Košćak, predsjednik Zajednice kulturno umjetničkih udruga Varaždinske županije i Luka Borščak, predsjednik Udruge „Viteški red Sv. Nikole“.

– U subotu počinju programi u kojima mogu uživati svi građani, od najmanjih do najstarijih. Husarska garda Varaždinske županije će u 10 sati ispred Županijske palače obaviti prijavak županu. Nakon toga u atriju Palače počinje „Druženje s poduzetnicama” u organizaciji Ivane Ipše iz VOP portala i VOP digitalne marketinške agencije u sklopu kojeg će predstaviti svoje proizvode i usluge, a imat ćemo i bussines caffe. S našim poduzetnicama ćemo razgovarati o problemima, ali i inicijativama te kako im Županija može pomoći. Bit će to vrlo zanimljivo i pozivamo naše građane da dođu u atrij i pogledaju što naše poduzetnice i obrtnice proizvode i rade – istaknula je Natalija Martinčević.

Sve do 13 sati poduzetnice iz Varaždinske županije u atriju Županijske palače izlagat će svoje kreativne i unikatne proizvode, a moći će se i kupiti.

– Modne kreacije izložit će Nevenka Mezga iz VuNene, unikatne poklone Draženka Pohulek, keramiku Fedra Pavelić, rukotvorine Spomenka Trojak, licitarske proizvode Valentina Gladović-Nedić iz svjećarsko-medičarskog obrta „Slavica”, a medenu rakiju OPG Franić – rekla je Ivana Ipša.

Poslijepodne će biti prava poslastica za ljubitelje mode – modna revija na kojoj će kreacije domaćih dizajnerica nositi poduzetnice iz Varaždinske županije. Revija će početi u 19 sati.

– Ovo neće biti klasična modna revija, jer će kreacije naših varaždinskih dizajnerica nositi same žene poduzetnice i obrtnice, a očekuje nas i zanimljiv glazbeni program s temama mjuzikla – napomenula je Natalija Martinčević.

Svoje kreacije predstavit će Ana Kraš (AK), Snježana Radev (Brokat), Blaženka Roth (Broth), Melita Kukec (Kookabee design), Ivana Kuzminski (Kuzminski dizajn) i Željka Vidović (Ellera).

– Kreacije će nositi: Barbara Planinc (obrt za masažu “Mali Buddha”), Nikolina Perkušić (Hotel i salon za pse Nina), Samira Huzjak (EBIT knjigovodstveni servis), Nevenka Mezga (VuNena&Eroticom – handmade filcani proizvodi i trgovina), Ljiljana Culek (Turistička agencija Lily tours), Snježana Jagačić (Škola stranih jezika ‘PRIX-FIXe’ i Univerzalna sportska škola junior), Ivana Ipša (Vop portal Varaždin & Vop digitalna marketinška agencija), Martina Jerbić Cecelja (ravnateljica i ginekologinja Poliklinike za ginekologiju i opstetriciju te psihijatriju NANNA), Karmen Rutić (Autolimarija Rutić), Gordana Kušar (Goga gluten free slastice i pekarski proizvodi), Nataša Ilić (ISN tekstil  proizvodnja modnog donjeg rublja i trikotažnih artikala) i Andreja Saiu Večerić  (obrt “Plin, para, grijanje” obrt za instalaciju vodovoda, plina, grijanja i klimatizacije) – najavila je Ivana Ipša.

Atraktivni program i u nedjelju!

Za frizure će biti zaduženi frizerski saloni Baroque, Tina, Gloss, Ana, Daliborka i Learta, a manekenke će uljepšavati vizažisti iz salona ljepote Artistic – nails&beauty studio te Beauty Salon by Jelena Hrupek.

U nedjelju, 9. rujna Viteški red sv. Nikole priprema atraktivan program koji će se u atriju Županijske palače održavati od 9 do 12 sati.

– Izvest ćemo igrokaz za djecu „Traži se vitez hrabar”, a ujedno i prikaz srednjovjekovne ratne taktike štitozida (eng.shieldwall), prikaz Božjeg suda koji se često koristio u sudskim sporovima. Na kraju programa će jedan od štitonoša na prigodnoj ceremoniji biti proglašen vitezom. Uz sve to, održavat će se i streličarska radionica na kojoj će se djeca moći okušati u gađanju lukom i strijelom – najavio je Luka Borščak, predsjednik udruge Viteški red sv. Nikole.

Istoga dana u 17 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu počinje 15. Smotra koreografiranog folklora Varaždinske županije. Iz Novog Marofa poletjet će i balon koji je oslikan upravo Rabuzinovim motivima.

Dodajmo da će danas, 6. rujna, u Varaždinskoj katedrali u 18 sati služiti sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, a nakon mise, prema najavama direktora Turističke zajednice, u zrak će se dignuti i balon na vrući zrak jedini u svijetu oslikan umjetničkim djelom.

Život i društvo

FOTO: Runac tijekom donacije šećera za kavu govorio o svom ratnom odlikovanju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Ispred Županijske palače u Varaždinu u subotu je održana konferencija za medije Domovinskog pokreta grada Varaždina na kojoj su se predstavnici ove stranke osvrnuli na osnove nadopune Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, a potom je slijedilo najavljeno doniranje šećera kafiću Ritz.

Uvodno je okupljene građane i kolege iz Domovinskog pokreta pozdravio predsjednik ŽPDP-a i kandidat stranke za gradonačelnika Varaždina Ronald Redjep.

– Veselim se ovoj izbornoj utrci kojom će Domovinski pokret, nastao pred tek godinu dana, snažno istaknuti svoje osnovne značajke – poštenje, pravdu i brigu za našu djecu, branitelje, stare i nemoćne, i sve ostale građane našega grada. Više se nećemo baviti perifernim stvarima kao naši prethodnici, već ćemo konkretno i konačno odgovorno voditi naš Varaždin – rekao je Redjep te najavio temu konferencije i gosta,  saborskog zastupnika Stipu Mlinarića Ćipu.

Uvodno se zahvalivši Varaždincima, koji su ratne 1991. godine dali svoj obol obrani grada heroja Vukovara iz kojeg i sam dolazi, Stipo Mlinarić Ćipe je izrazio zadovoljstvo što je nakon tih kontakata i suradnje, on danas i osobno u Varaždin došao pružiti podršku u kampanji Redjepu i Darku Novoselcu na njihovim kandidaturama za gradonačelnika i župana.

Ćipo je također naglasio kako je „konačno došlo vrijeme da s vlasti odu svi oni koji su proteklih dvadeset godina pogrešno vodili ovu zemlju, te da s promjenom vlasti i dolaskom poštenih ljudi konačno hrvatskom narodu svane neko bolje vrijeme“.

Kao što je i najavljeno, po održanoj konferenciji okupljeni su se uputili prema obližnjem ugostiteljskom objektu Ritz, gdje su osoblju predali veću količinu šećera za kavu.

– Riječ je o reakciji na Javni pozivu upućen svim kandidatima za gradonačelnika Varaždina na predstojećim Izborima. Uputio ga je direktor poduzeća koje upravlja ovim lokalom u vlasništvu grada Varaždina, htijući tako prikriti namjeru osobne promocije za mjesto gradonačelnika. Javnosti je poznato i što je napravio putem letka poduzeća Parkovi upućenog građanima Varaždina izvan zakonskog termina kampanje – objasnio je Redjep.

Alen Runac, HDZ-ov kandidat za funkciju gradonačelnika Grada Varaždina, zahvalio je Domovinskom pokretu na donaciji šećera.

– Znate, ja sam zapravo sudjelovao u „domovinskom pokretu“ 1991. godine kao nositelj Spomenice Domovinskog rata 1991., kada smo u Varaždinu u trapericama i tenisicama s puškom branili grad. Nastavio sam to kasnije kao djelatnik PU varaždinske i tako sam ja sudjelovao u „domovinskom pokretu“. Ovaj današnji smjer Domovinskog pokreta je nešto drugo, čestitam njihovom kandidatu koji je nekad bio u SDP-u, mi ćemo ih sve podržati i očekujem s njima uspješnu suradnju u Gradskom vijeću – rekao je Alen Runac.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Općini Cestica nastavlja se program poticanja malog i srednjeg poduzetništva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Program Poticanja malog i srednjeg poduzetništva u Općini Cestica započeo je 2018. godine i ovim potpisivanjem ugovora sa poduzetnicima i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava ušao je u svoju četvrtu godinu.

Program je sastavljen od niza mjera kojima su obuhvaćeni svi segmenti gospodarstva: poduzetništvo i obrt, poljoprivredni sektor i turistički sektor.

Kroz poduzetništvo i obrt tako su se davale potpore početnicima, subvencioniralo se plaćanje komunalnog doprinosa, kamatnih stopa na kredite i troškova pripreme natječajne i projektno tehničke dokumentacije te se ulagalo u modernizaciju opreme i proizvodnje.

U sektoru poljoprivrede mjere su se odnosile na podizanje dugogodišnjih nasada, potpore stočnom fondu, povećanje dodane vrijednosti i konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda te subvencije za pripremu natječajne i tehničke dokumentacije.

Turistički sektor obuhvatio je ulaganja u izgradnju smještajnih kapaciteta, razvoj turističkih proizvoda i usluga te sajmove i manifestacije.

Nakon potpisivanja ugovora za 2021. godinu, načelnik općine Cestica Mirko Korotaj je izjavio: “Ovim Programom poticanja malog i srednjeg poduzetništva na području općine Cestica započeli smo 2018. godine i od tada smo ukupno isplatili 622.000 kuna. Iz sve tri mjere potpisano je 110 ugovora što pokazuje izuzetno veliki interes naših gospodarstvenika. Vrijednost ugovora koji su potpisani danas je nešto više od 272.000 kuna, a odnose se na potpore za poduzetništvo i obrt te turistički sektor. Moram izraziti zadovoljstvo ovako velikim odazivom, ali i spremnošću naših gospodarstvenika što su imali pripremljene jako kvalitetne projekte i programe. Ovakva vrsta mjera posebno dolazi do izražaja u ovo doba pandemije Covid-19, i zato najavljujem novi Program poticanja za razdoblje 2022. do 2025. godine koji je već u izradi.”

Nastavite čitati