Povežite se s nama

Život i društvo

Ove subote nakon čišćenja Dravske park šume druženje volontera uz slasni grah

Objavljeno:

- dana

Varaždinska udruga Eko breza u subotu, 15. rujna sudjelovati će u akciji Zelena čistka, najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša. Čistit će se Dravska park Šuma.

Akcija će se održati u vremenu od 9 do 12 sati, a okupljanje sudionika je na Trgu Pavla Štoosa, s druge strane mosta na Dravi u 9 sati (prema Udruzi Spas).

Iz udruge pozivaju sugrađane na sudjelovanje u najvećoj nacionalnoj kampanji zaštite okoliša – Zelena čistka 2018.

– Ove godine pridružit ćemo se volonterima 150 zemalja s kojima ćemo zajedno u subotu tijekom Svjetskog dana čišćenja (World CleanUp Day) čistiti otpad iz okoliša. Sve potrebne informacije o akciji možete dobiti putem e-maila na adresi  [email protected] ili putem telefona na brojeve: 098/1988-169 (Tamara), 098/702-720 (Aurelija) i 091/2405-029 (Siniša). Dođite u što većem broju i podržite akciju kako bismo sebi i svojim bližnjima osigurali čist okoliš i ljepšu budućnost – poručuju iz Eko breze.

Zainteresirani sa sobom trebaju ponijeti radnu odjeću, alat, rukavice i osmijeh.

Nakon akcije slijedi druženje uz grah.

Život i društvo

Asfaltira se cesta u Čurilovcu, gradonačelnica Ratković obišla radove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Varaždinskih Toplica i ove se godine nastavilo s unapređenjem komunalne infrastrukture, a među kapitalnim projektima je modernizacija i rekonstrukcija cestovnih kolnika i nogostupa.

Za tu su namjenu u gradskom proračunu predviđena sredstva od gotovo 1,6 milijuna kuna.

Budući da je na području grada Varaždinskih Toplica čak 200 kilometara nerazvrstanih cesta, među prioritetima aktualne gradske vlasti je i uređenje upravo tih cesta i to u svim mjesnim odborima, stoga su ovih dana krenuli radovi u Mjesnom odboru Čurilovec. Riječ je o modernizaciji kolničkog zastora, odnosno asfaltiranju nerazvrstane ceste NC 1-068, na dionici dugoj 190 metara i širine 3 metra.

– Mnogo se radi u Varaždinskim Toplicama, ali osim što želimo urediti centar grada, važno nam je i kako se živi u svim našim mjesnima odborima. Trudimo se, a tako ćemo i nastaviti, kako bi naši građani bez obzira na to u kojem dijelu Varaždinskih Toplica žive imali uvjete i standard kakve imaju i stanovnici većih gradova. Kako mi to volimo reći, želimo asfalt ne samo do svake zgrade ili kuće, već i do svake klijeti – istaknula je toplička gradonačelnica Dragica Ratković prilikom obilaska radova.

Za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Čurilovcu u proračunu je predviđeno oko 120.000 kuna.

Nastavite čitati

Život i društvo

PU varaždinska u 24 sata utvrdila 117 prekršaja prekoračenja brzine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su jučer, 21. travnja, od 00.00 do 24.00 sati na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 117 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 12 ostalih prekršaja.

Nadzor brzine proveden je na ukupno 65 različitih lokacija, od kojih su sve navedene lokacije prema prijedlozima građana, a nadzor na nekim lokacijama je proveden u više navrata.

Najveća brzina od 115 km/h očitana je u Ulici Banjšćina u Gornjem Knegincu, na mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Za počinjeni prekršaj, vozaču prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Za vrijeme provođenja akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te jedan prometni događaj na cesti u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Uzrok smrtnog stradavanja biti će poznat nakon obdukcije.

Nastavite čitati