Povežite se s nama

Crna kronika

Ovlašteni arhitekt (41) iz Varaždina sumanuto pisao uvredljive grafite po Banfici

Objavljeno:

- dana

Sjećate li vulgarnih grafita koji su osvanuli u zimi prošle godine na Banfici? Od tada pa do danas, počinitelja je pronašla policija i cijeli slučaj dobio je sudski epilog.

Naime, 41-godišnji ovlašteni arhitekt iz Varaždina proglašen je krivim jer je 6. prosinca 2020. godine, od 1:00 do 01:15 sati, na području Varaždina, bez znanja i odobrenja vlasnika, u cilju da nanese štetu, crnim sprejem u pet navrata na zidovima različitih objekata ispisao poruke različitog sadržaja.

Sadržaj grafita bio je zbilja neprimjeren, a ticao se Radimira Čačića i Natalije Martičević te direktora Crtorada Tomislava Ježovite.

Grafitima je nagrdio fasade stadiona Sloboda, TTS Sport Centra te zgrade u Špinčićevoj 26.

Uvjeredljive poruke narisao je i na pročelju skloništa u Ulici Ruđera Boškovića 16 te na zidu kuće u Ulici Ognjena Price 38.

Općinski sud osudio ga je na šest mjeseci zatvora uvjetno.

Presuda može biti opozvana ukoliko on u godinu počini novo kazneno djelo, a također može biti opozvana, odnosno on će u zatvor, ako u roku šest mjeseci mjeseci ne nadoknadi štetu koju je počinio.

Tako mora Zajednici sportskih udruga grada Varaždina platiti iznos od 1200 kuna , pravnoj osobi TTS Sport centar 9114 kuna, oštećenoj vlasnici kuće u Ulici Ognjena Price 9343 kuna te Gradu Varaždinu 9000 kuna.

Crna kronika

Nakit vrijedan desetak tisuća kuna ukraden ženi u V. Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dogodile su se i dvije krađe nakita.

Jučer, 21. listopada, u prijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 42-godišnja žena iz koje je otuđio nakit. Materijalna se šteta procjenjuje na desetak tisuća kuna.

Istog dana u Breznici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjaka iz koje je otuđio nakit i novac. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Sin (24) porazbijao prozore na kući pa oca (53) ubo u trbuh

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U Hemuševcu – naselju u sastavu Preloga, u četvrtak, 21. listopada, oko 13:30 došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 53-godišnjeg oca i 24-godišnjeg sina, kojom prilikom je sin porazbijao prozore na kući, javlja PU međimurska.

U tome ga je otac pokušao spriječiti, ali je sin u jednom trenutku uzeo oštar predmet i nanio ocu ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Otac je vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozljede okvalificirati naknado.

Uz uporabu sredstva prisile sin je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje