Povežite se s nama

Crna kronika

Ovlašteni arhitekt (41) iz Varaždina sumanuto pisao uvredljive grafite po Banfici

Objavljeno:

- dana

Sjećate li vulgarnih grafita koji su osvanuli u zimi prošle godine na Banfici? Od tada pa do danas, počinitelja je pronašla policija i cijeli slučaj dobio je sudski epilog.

Naime, 41-godišnji ovlašteni arhitekt iz Varaždina proglašen je krivim jer je 6. prosinca 2020. godine, od 1:00 do 01:15 sati, na području Varaždina, bez znanja i odobrenja vlasnika, u cilju da nanese štetu, crnim sprejem u pet navrata na zidovima različitih objekata ispisao poruke različitog sadržaja.

Sadržaj grafita bio je zbilja neprimjeren, a ticao se Radimira Čačića i Natalije Martičević te direktora Crtorada Tomislava Ježovite.

Grafitima je nagrdio fasade stadiona Sloboda, TTS Sport Centra te zgrade u Špinčićevoj 26.

Uvjeredljive poruke narisao je i na pročelju skloništa u Ulici Ruđera Boškovića 16 te na zidu kuće u Ulici Ognjena Price 38.

Općinski sud osudio ga je na šest mjeseci zatvora uvjetno.

Presuda može biti opozvana ukoliko on u godinu počini novo kazneno djelo, a također može biti opozvana, odnosno on će u zatvor, ako u roku šest mjeseci mjeseci ne nadoknadi štetu koju je počinio.

Tako mora Zajednici sportskih udruga grada Varaždina platiti iznos od 1200 kuna , pravnoj osobi TTS Sport centar 9114 kuna, oštećenoj vlasnici kuće u Ulici Ognjena Price 9343 kuna te Gradu Varaždinu 9000 kuna.

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje