Povežite se s nama

Crna kronika

Ovo su najbolji načini za zaštitu vaših dvonožnih prometala od sve učestalijih krađa

Objavljeno:

- dana

POLICIJA SAVJETUJE

U noći s 15. na 16. listopad zasad još uvijek nepoznati počinitelj, ukrao je u Glavnoj ulici u Prelogu nezaključani bicikl, vlasništvo 23-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na čak nekoliko tisuća kuna.

Ovo je samo jedna od učestalih krađa bicikla u posljednje vrijeme na području Međimurske i Varaždinske županije. Da bi se krađe i pokušaji krađe svele na minimum, policija navodi nekoliko savjeta kako da najbolje zaštitite svoja dvonožna prometala:

  • Zaključavajte bicikl zaštitnim lancem. Ne koristite jeftine lance i lokote s četveroznamenkastim šiframa koje kradljivci mogu lako prepiliti ili razbiti, nego spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, bicikl „parkirajte“ na sigurno mjesto – osvijetljeno, gdje je veća prisutnost građana, na prostor koji ima video nadzor… Pritom bicikl osigurajte na adekvatan način, zaključajte ga tako da obuhvatite njegovu ramu kao i kotač.
  • Nikako ne ostavljajte bicikl bez nadzora na dulje vrijeme. Nemojte ga uvijek „parkirati“ na istom mjestu i nikako na biciklu ne ostavljajte torbice, košare ili vrećice u kojima su dokumenti, novac i druge vrijednosti.

Izvor: Inhabitat
Foto: ilustracija

Crna kronika

Pijani 71-godišnjak ležao na cesti pa šakom u glavu udario hitnjaka koji mu je pokušao pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

šaka tučnjava razbojništvo

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 28. rujna, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina 71 godinu zbog počinjenog kaznenog djela prisile prema zdravstvenom radniku iz Kaznenog zakona.

– Okrivljenog 71-godišnjaka tereti se da je 16. veljače 2022. u Čakovcu, kad je u alkoholiziranom stanju ležao na pločniku, pa je zatražena medicinska intervencija, prilikom njegovog premještanja na medicinska nosila snažno udario djelatnika hitne medicinske pomoći šakom u glavu i nanio mu tjelesnu ozljedu – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

Netko je u spremnik goriva automobila djelatnica centra za socijalnu skrb ubacio šljunak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 5. listopada, nešto poslije 9 sati na ulici u Paragu, prilikom službenog uredovanja djelatnica nadležnog centra za socijalnu skrb u nadziranoj obitelji, nepoznati počinitelj na službenom osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka, otvorio je zaključani poklopac spremnika goriva te skinuo čep spremnika.

Nakon toga kroz otvor ubacio je u spremnik sitni šljunak. Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje