Povežite se s nama

Život i društvo

Ovo su učenici s područja Općine Maruševec koji su bili odlični na čitavom nizu natjecanja

Objavljeno:

- dana

Načelnik Mario Klapša jučer je, 21. travnja, u skopu obilježavanja Dana Općine Maruševec primio učenike i mentore Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec koji su osvojili prva tri mjesta na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Primanju nagrađenih učenika bili su i roditelji, ravnatelj škole Tomislav Vincek te predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem.

Zahvalnice Općine Maruševec primili su muška badminton ekipa koja je nastupila na državnom Natjecanju i osvojila 4. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca. Ekipu su činili David Bosilj, Tomislav Kelemen, Antonio Žlibar i David Korpar. Ženska badminton ekipa nastupila je na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentora Slavena Štefanca. Ekipu su činili Vita Patrčević, Iva Kelemen, Lea Tekić i Dunja Uranić.

Šahovska ekipa nastupila je na državnom natjecanju i osvojila 6. mjesto, pod vodstvom mentora Mihaela Vurušića. Ekipu su činili Jelena Inkret, Tara Rušec, Emina Cerjan, Petra Cerjan i Tea Martinčević. Tamara Peharda nastupila je županijskom Natjecanju iz tehničke kulture i osvojila 2. mjesto, pod vodstvom mentorice Ivane Biškup, Dino Kelemen je nastupio na županijskom Natjecanju iz povijesti i osvojio 1. mjesto, pod vodstvom mentorice Mirjane Trstenjak-Stanisavljević, a Martin Hainž je sudjelovao na Natjecanju LiDraNo pod vodstvom mentorice Ljerke Brezovec.

Nikola Mikulek nastupio je na županijskom Natjecanju iz njemačkog jezika i osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentorice Jasenke Vidić, Lea Tekić je nastupila na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentorice Sandre Šincek, dok je Lucija Martinčević-Smodek nastupila na županijskom Natjecanju i osvojila 2. mjesto pod vodstvom mentora Anice Fatiga i Dinka Žage, te se plasirala na državno Natjecanje.

Na prošlogodišnjem natjecanju Willkommen nastupilo je sedam učenika, a 1. mjesto osvojili su Dorian Halamek, Renato Hum, Borna Možanić i Maja Hanžek, 2. mjesto Jelena Štrlek i Fran Kumrić, a 3. Lorena Sekačić, pod vodstvom mentorica Marije Grah, Petre Skozit i Sandre Štrlek, a koordinatorica Natjecanja bila je Jasenka Vidić.

Prilikom uručivanja Zahvalnica učenicima, načelnik Klapša je učenicima, njihovim mentorima i roditeljima zahvalio i čestitao na uloženom trudu i zalaganju u dosta ograničenim i zahtjevnim uvjetima obrazovanja u protekle dvije godine. – Ova puna dvorana nagrađenih učenika pokazuje vrlo značajan potencijal znanja, što treba nadograđivati nastavkom školovanja. Općina Maruševec će i dalje poticati nadarene učenike, jer želimo biti prepoznati kao Općina znanja, a ovako velik broj nagrađenih učenika najbolje je jamstvo da to i postane – naglasio je načelnik Mario Klapša te dodao da će kao nagradu za postignute rezultate, za sve nagrađene učenike i njihove mentore Općina Maruševec u suradnji s Osnovom školom Gustav Krklec Maruševec organizirati jednodnevni izlet po njihovoj želji.

Predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem tom je prilikom istaknuo kako svi zajedno možemo biti ponosni na učenike koji ostvaruju rezultate na svim razinama. – Uspjeh i dobri rezultati učenika pokazuju da mentori s njima dobro rade, ali su i dokaz da se učenici maksimalno trude upiti što više znanja, a to onda daje pravi smisao ulaganja u obrazovanje, čega u Općini Maruševec ne nedostaje – kazao je Šprem.

Ravnatelj Osnovne škole Gustav Krklec Maruševec Tomislav Vincek zahvalio je nastavnicima škole na predanom radu u proteklim godinama. Pohvalio je dobru suradnju škole i Općine što je rezultiralo vrijednim ulaganjima u proteklim godinama; opremljena je školska kuhinja u Područnoj školi u Druškovcu i su asfaltirani prilazi školi, dok je ovog mjeseca završena investicija postavljanja žaluzina na matičnoj školi u Maruševcu.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje