Povežite se s nama

Događanja

Ovog vikenda skupljaju se uzorci vina

Objavljeno:

- dana

POČINJU PRIPREME ZA IZLOŽBU VINA U VINICI

U Vinici će se 8. ožujka  održati  redom 14. Izložba vina „VINEA 2014“.  Izložba će biti postavljena u dvorani u zgradi Općine, a početak svečanog otvaranja Izložbe planira se u 11 sati.

Izložbu, za koju su pripreme upravo u tijeku, već tradicionalno organiziraju članovi Udruge vinogradara „VINEA“  iz Vinice u suradnji sa Općinom Vinica.   
Uzorci vina za ocjenjivanje prikupljati će se u subotu, 22. veljače, u vremenu od 14 do 20 sati, te u nedjelju 24.veljače od 10 do 18 sati u zgradi Općine Vinica.

Uzorak: tri boce vina

Za uzorak je potrebno predati 3 boce po  1 l vina, odnosno ukupno 3 l ili 4 boce po 0,75  l vina (butelje) . Na bocama moraju biti naljepljene vlastite etikete proizvođača  ili naljepnice sa rukom ispisanim podacima o vinogradaru .
Prilikom predaje  uzoraka plaća se kotizacija koja iznosi 100 kuna po uzorku, dok članovi udruge vinogradara „VINEA“  plaćaju kotizaciju u iznosu od 70 kuna.
Sve pristigle uzorke vina ocjenjivati će  ocjenjivački sud sastavljen od iskusnih enologa, a rezultati ocjenjivanja biti će prezentirani u  Katalogu  izložbe vina  koji će biti dostupan prilikom otvaranja Izložbe.

Zaslužena priznanja vinogradari će moći preuzeti na  Vinskom balu koji  se organizira u subotu, 15.  ožujka, također u dvorani u zgradi Općine.

Izvor:
Foto:

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje