Povežite se s nama

Život i društvo

Ovogodišnja varaždinska Biciklijada uz biciklopopravljaonu, ugodnu vožnju i akciju čišćenja

Objavljeno:

- dana

U subotu, 4. lipnja, održat će se 21. izdanje tradicionalne varaždinske Biciklijade, koju organiziraju Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklistički klub ASI i Udruga „Varaždinski biciklisti“, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Uvod u Biciklijadu bit će dan ranije, u petak, 3. lipnja, na Svjetski dana bicikla. Organizatori su u prostoriji bivšeg Levi’sa, u Školskoj ulici u centru grada, s početkom u 18 sati, pripremili edukativni film i biciklopopravljaonu s temom – promjena gume na biciklu.

Varaždinska Biciklijada u subotu, 4. lipnja, počinje okupljanjem i prijavama sudionika od 9 sati na Kapucinskom trgu. Start Biciklijade je u 10 sati.

Ruta će ići od Kapucinskog trga, Ulicom Augusta Cesarca, Zagrebačkom i Gospodarskom, kroz Kućan Gornji, Kućan Donji, Zbelavu, Trnovec, Slobodnu zonu i Aquacity te pored Arene do cilja kod „Stare vage“ na Trg Matije Gupca 61. Ukupna duljina Biciklijade je oko 18 kilometara.

Prva okrjepa bit će na Aquacityju gdje će se održati akcija čišćenja zelene površine uz cestu koja od Aquacityja vodi prema firmi Colas. Polusatna akcija čišćenja organizira se u suradnji s trgovinom Decathlon koja osiguravaju okrjepu, vreće za smeće, jednokratne rukavice i odvoz prikupljenog smeća.

Potom se nastavlja biciklima prema Areni i do cilja kod hostela/kafića „Stara vaga“ gdje će biti osigurano druženje uz topli obrok za sve sudionike Biciklijade.

Za 21. varaždinsku Biciklijadu nema kotizacije, a prvih 300 prijavljenih sudionika dobit će majicu s logom Biciklijade.

Ruta nije zahtjevna pa mogu sudjelovati cijele obitelji, što i jeste cilj ovog rekreativno-ekološkog druženja.

Organizatori su osigurali policijsku pratnju, vozilo hitne pomoći te vozilo za popravak eventualnog defekta na biciklu.

Organizatori također podsjećaju da je obavezna zaštitna biciklistička kaciga za djecu mlađu od 16 godina.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina uputili su poziv građanima da se uključe u Biciklijadu.

– U današnje vrijeme užurbanog načina života, nažalost, premalo vremena posvećujemo zdravlju i našim obiteljima. Biciklijada je savršena prilika da spojimo jedno i drugo. Tu je i ekološka komponenta kojom se promovira korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, prikladnog za svaku životnu dob; svima dostupnog, čistog i održivog načina prijevoza – poručila je Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici.

Život i društvo

Policija najavila pojačani nadzor prometa na cijelom varaždinskom području za vikend

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin će tijekom noći sa subote na nedjelju, 10./11. lipnja, u vremenu od 21 do 5 sati, u sklopu lokalne akcije „Alkohol“ ciljano pojačano nadzirati promet te kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i/ili droga.

Tijekom vikenda policijski službenici PU varaždinske pojačano će kontrolirati motocikliste i mopediste, kojom prilikom će se nadzirati prekršaji ove kategorije sudionika u prometu, poput nepropisne brzine kretanja, nekorištenja zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, tehničke neispravnosti i drugi.

Policija skreće pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također mole sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

U subotu u Varaždinu stanite i razgledajte „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 10. lipnja, Županijski savez poljoprivrednih udruga organizira „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“.

Sajam će se održat u Varaždinu, ispred Županijske palače, od 9 do 12 sati.

Uz Županijski savez poljoprivrednih udruga, na manifestaciji će se predstaviti 12 udruga članica s područja Varaždinske županije koje djeluju u različitim granama poljoprivredne proizvodnje.

Uz članove Saveza na manifestaciji će se predstaviti i Središnji savez udruga uzgajivača svinja Hrvatske, Udruga kuhara Varaždinske županije, Gospodarska škola Varaždin te Srednja škola „Arboretum Opeka“ Marčan. Ujedno će im se pridružiti i udruge žena iz Trnovca, Sračinca, Maruševca i Kućana koje imaju jamstveni žig za svoje proizvode (tradicijska jela) ili su u postupku ishođenja istog.

Svi građani će se moći upoznati s radom udruga, koje su za posjetitelje priredile i degustaciju svojih proizvoda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje