Povežite se s nama

Međimurje

Ovogodišnji Trash&Burn 17. i 18. lipnja uz opake automobile i motore, pin-up djevojke, burlesk nastupe…

Arhiva RT - ilustracija

Objavljeno:

- dana

Provedite produženi vikend u Sv. Martinu na Muri, jer od četvrtka 16. lipnja, počinje tradicionalni Trash&Burn – miting američkih automobila i rock and roll festival koji ugošćuje posjetitelje i vlasnike starih američkih automobila iz cijele Europe.

Ovogodišnji 14. TRASH & BURN – american car meeting & rock and roll festival seli se na staru lokaciju Izletišta Goričanec u Sv. Martinu na Muri.

Nulti dan ili PRE-PARTY održat će se 16. lipnja u Toplicama Sveti Martin, u pubu Potkova uz koncert JAMES LEG-a iz USA kojeg opisuju kao propovjednika garažnog bluesa i punka koji svira klavir poput Jerry Lee Lewisa, a na stageu divlja poput Iggy Popa. Koncert je besplatan.

Službeni TRASH & BURN nakon toga seli se na lokaciju Izletišta Goričanec u Sv.Martinu na Muri, u petak i subotu, 17. i 18. lipnja.

Cijeli festival će se vrtjeti u retro stilu, od opakih američkih automobila i motora iz čitave Europe, pin-up djevojaka, burlesk nastupa, traditional tattoo-a, vintage štandova sa odjećom, tradicionalne brijačnice, a posjetitelji će moći  koristiti i Trash&Burn ”Taxi” Ford Thunderbird iz 1959. godine koji će voziti na relaciji festivala i Toplica Sv. Martin.

U subotu preko dana paralelno sa festivalom na bazenima Termi Sveti Martin bit će organiziran i pool party sa rockabilly DJ-em a posjetitelji Trash&Burn-a imat će poseban popust od 20% na Aquapark ulaznice, uz predočenje narukvice festivala.

Glazbeni dio festivala otvaraju LHD,  bend kojeg čine bivši članovi The Bambi Molestersa, Lada, Hrvoje i Dinko.

Uz njih, nastupaju The Booze Bombs, poznati njemački rockabilly bend, Thee Melomen odličan 60’s garage rock and roll bend iz Zagreba,

High Steppers, super grupa/projekt koju čine poznati akteri europske rockabilly scene.

Uz bendove nastupat će i poznati DJ-i koji će puštati muziku sa vinilnih ploča, od 50’s rock and rolla, rhythm & bluesa, rockabillya, soula, garage rocka, pa sve do psychobillya i ’77 punka.

Upad se naplaćuje 40 kn po danu ili 60 kn za oba dana.

Uz kupljenu ulaznicu može se i besplatno kampirati. Vlasnici američkih automobila i motora ne plaćaju ulaz.

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje