Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Paketi VII. OŠ sa školskim priborom, slatkišima i odjećom stigli u Novigrad Podravski, Osijek i Mirkovce

Objavljeno:

- dana

HVALE VRIJEDNO

Paketi koje su učenici VII. osnovne škole Varaždin iz Kučana Donjeg prikupili u sklopu projekta „Razveselimo jedno dijete“, stigli su na odredišta.

Kutije pune školskog pribora, odjeće, slatkiša i ruksaka namijenjeni su učenicima slabijeg materijalnog stanja. Poslani su u Područnu školu u Plavšincu kraj Novigrada Podravskog, humanitarnu udrugu „Put mira“ iz Mirkovca (predgrađe Vinkovaca) te u udrugu „Rijeka ljubavi“ iz Osijeka.

– Danas smo zaprimili donaciju od 14 paketa sa prehrambenim i higijenskim artiklima, slatkišima i paketićima, odjećom, obućom, dječjim igračkama i prelijepim željama povodom božićnih i novogodišnji blagdana. Od srca hvala našoj dragoj dječici, roditeljima i djelatnicima na donaciji za potrebite korisnike – navode iz Humanitarne udruge „Put mira“. 

Izvor: Foto:

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje