Povežite se s nama

Crna kronika

Palila papire na balkonu stana u Varaždinu pa susjedu vikala: Idiote, kretenu, narkomanu!

Objavljeno:

- dana

Susjed susjeda u varaždinskom kraju često vuče za nos i cijeli slučaj ponekad završiti na sudu. Tako je sa slučajem koji se dogodio 25. listopada prošle godine.

Nataša R. (42) na balkonu stana palila je drveni sanduk i papire. Susjed Zdravko joj je prigovorio te istaknuo da mu smeta dim koji ide prema njegovom stanu.

Tada je nazvao policiju i kada su oni stigli utvrdili su što se dogodilo i uzeli njegovu izjavu, a nakon toga su išli k susjedi. Ona nije otvorila vrata, već je samo čuo da je nešto vikala. U trenutku kada je on stajao pored ulaza s policajcima, Nataša je izašla na balkon i počela vikati na njega rekavši mu: „Konj! Odje**! Idiote, kretenu, narkomanu, pedofil!“.

Govorila je da je njegova majka kurva, da joj je otjerao nekakve stanare i da je socijalnu slučaj. Nakon što su otišli djelatnici policije, on se vratio kući i za kratko vrijeme, otprilike pola sata, ona je ponovno počela raditi istu stvar, opet je palila papire.

Općinski sud presudio je da je napravila prekršaj iz članka 13. kažnjivo po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa je kažnjena s novčanom kaznom od 780 kuna.

Crna kronika

U Varaždinu zaustavljen vozač minibusa pod utjecajem alkohola i bez dozvole za tu vrstu vozila

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 6. veljače, oko 08.25 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozilo M2 kategorije koje je namijenjeno za prijevoz više od 8 putnika, a istim je upravljao vozač starosti 57 godina, javila je PU varaždinska.

Izvršenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.72 promila, bez odgovarajuće kategorije za tu vrstu vozila te da ne koristi tahografski uređaj na način kako je to određeno Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Vozač je isključen iz prometa te će se protiv istog podnijeti prekršajni nalog.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: iz crkve ukraden milodar, a iz trgovine mobiteli, satovi i tableti vrijedni 26.500 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

provala lopov krađa

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o dvije krađe koje su se dogodile u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne vjerske ustanove, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 28. siječnja iz crkve u Varaždinu otuđio drvenu kutiju za milodare, javila je PU varaždinska.

Materijalna šteta utvrditi će se naknadno.

Osim toga, 7. veljače oko 03.27 sati na Trgu Bana Jelačića u Varaždinu, u jednoj trgovini u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Zagrebu, od strane nepoznatih počinitelja izvršena je provala kojom prilikom je otuđeno više mobitela, satova i tablet uređaja.

Materijalna šteta procjenjuje se na oko 26.500 eura.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje