Povežite se s nama

Crna kronika

Palila papire na balkonu stana u Varaždinu pa susjedu vikala: Idiote, kretenu, narkomanu!

Objavljeno:

- dana

Susjed susjeda u varaždinskom kraju često vuče za nos i cijeli slučaj ponekad završiti na sudu. Tako je sa slučajem koji se dogodio 25. listopada prošle godine.

Nataša R. (42) na balkonu stana palila je drveni sanduk i papire. Susjed Zdravko joj je prigovorio te istaknuo da mu smeta dim koji ide prema njegovom stanu.

Tada je nazvao policiju i kada su oni stigli utvrdili su što se dogodilo i uzeli njegovu izjavu, a nakon toga su išli k susjedi. Ona nije otvorila vrata, već je samo čuo da je nešto vikala. U trenutku kada je on stajao pored ulaza s policajcima, Nataša je izašla na balkon i počela vikati na njega rekavši mu: „Konj! Odje**! Idiote, kretenu, narkomanu, pedofil!“.

Govorila je da je njegova majka kurva, da joj je otjerao nekakve stanare i da je socijalnu slučaj. Nakon što su otišli djelatnici policije, on se vratio kući i za kratko vrijeme, otprilike pola sata, ona je ponovno počela raditi istu stvar, opet je palila papire.

Općinski sud presudio je da je napravila prekršaj iz članka 13. kažnjivo po članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira pa je kažnjena s novčanom kaznom od 780 kuna.

Crna kronika

Podnesena žalba protiv presude vozaču koji je usmrtio Nepalca kod Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. siječnja 2022., podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin star 31 godinu proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Optuženik je proglašen krivim jer je 31. srpnja 2021. na državnoj cesti u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala.

Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu.

Okrivljenik je proglašen krivim i jer se nakon udara u pješaka nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće.

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako je optuženiku izrečena preblaga kazna koja nije primjerena težini počinjenih kaznenih djela čija je posljedica smrt jedne i teška ozljeda druge osobe, kojoj optuženik uopće nije pomogao, već se udaljio s mjesta nesreće.

Nastavite čitati

Crna kronika

Na graničnom prijelazu Goričan muškarac (32) pod utjecajem droga policiji predao 21,5 grama marihuane

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 26. siječnja, oko 21.55 sati Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan na izlazu iz Republike Hrvatske osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka graničnoj kontroli pristupio je 32-godišnjak s područja Zagrebačke županije.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprječavanja krijumčarenja droga preko državne granice, 32-godišnjak je policijskim službenicima predao PVC vrećicu s biljnom materijom nalik na opojnu drogu marihuanu težine 21,5 grama. Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge.

Policijski službenici su drogu oduzeli te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje