Povežite se s nama

U fokusu

“Palo” izvješće o radu gradonačelnice i o izvršenju proračuna za prvo polugodište

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Toplice

Vijećnici Varaždinskih Toplica i dalje donose političke odluke umjesto odluka za dobrobit Grada i građana. Zaključak je to gradonačelnice V. Toplica, Goranke Štefanić, nakon današnje – 15. rujna – sjednice Gradskog vijeća.

Gradonačelnica je svoju konstataciju iznijela nakon što, zbog izjednačenog broja vijećničkih glasova – za i suzdržanih –  nije izglasano njezino izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a jednako je prošao i prijedlog izvršenja proračuna za prvo polugodište.

U svom je izvješću istaknula sve što je njezin ured radio na poboljšanju svih životnih i društvenih aspekata. 

Između ostaloga su intenzivirane radnje za izgradnju Autobusnog kolodvora i šoping centra sa benzinskom crpkom. Centar bi gradili Billa, Konzum ili Interspar dok bi kolodvor izgradili Presečki ili Vincek.  

Što se, pak, izvršenja proračuna tiče, Grad je u prvih šest mjeseci ostvario manjak i to zbog, kako je navedeno neisplata potpora. Nije se ulazilo u troškove za koje nisu osigurana sredstva, nego su se dovršavali već započeti projekti. Iz izvješća se vidi kako su proračunski korisnici – primjerice Zavičajni muzej – poslovali dobro. Muzej je ostvario potpore s nacionalne razine ali su ostvareni i prihodi od EU fondova.

-Ostvarenje prihoda od poreza na dohodak je u prvih šest mjeseci u skladu je s planiranim. Prema svim bi pokazateljima prihodi od poreza na dohodak do kraja godine trebali pratiti taj trend kako je i planirano. Grad očekuje određene prihode od poreza kuća za odmor, te od prodaje imovine odnosno zemljišta za što postoje jasne naznake – informacije su prezentirane gradskim vijećnicima.  

Vijećnici HDZ-a, HSLS-a i nezavisni Stanko Medvedec  nisu podržali oba izvještaja – bili su suzdržani – pa niti jedan nije izglasan.

Gradski vijećnici dali su i suglasnost Varkomu za ulaganje na području Grada Varaždinskih Toplica, i to za projekt naziva: „Produženje vodovodne mreže visoke zone naselja Hrastovec“. Taj je projekt od velikog interesa za građane tog dijela Grada – radi se o izgradnji javne vodoopskrbe.

I dok su kroz ove točke dnevnog reda vijećnici prošli bez puno lamentiranja, puno se vremena raspravljalo o nezadovoljstvu vijećnika HNS-a i SDP-a mjestom sjedenja u Vijećnici, o tome treba li ili ne prodati gospodarstvenici Bernardi Cecelja gradsku parcelu za parking, a bez kojega ne može dobiti građevinsku dozvolu za izgradnju hotela i restorana i o prijedlogu povećanja/sniženja plača nekim gradskim djelatnicima.

Bernarda je na kraju dobila odobrenje za parking dok se plače neće dirati.  

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje