Povežite se s nama

Sport

Pan kup: Oduševili veterani Bilikuma petkom i juniori Fotexa

Objavljeno:

- dana

Mali nogomet

Rekordnih 12 utakmica odigrano u subotu, četvrtog natjecateljskog dana 37. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu.

Veteranski uvod od četiri utakmice pa srednji dio programa kojeg je obilježila fantastična utakmica slovenske Optike Kiraly i Fotexovih juniora sa čak 12 pogodaka (7:5 za mladost Fotexa) do super atraktivne završnice večeri, u kojoj su snage odmjerili Art Metali Junajted i Murićevi Prijatelji Pizzeria Easy pa onda Črešnjevo i već spomenuta Optika Kiraly pa imenima „nabrijani“ CB Majstori i Bednja do jakog „finala“ večeri, ŠD Remetinec – Rale.

Favoriti

U veteranskom dijelu Videoreha iz Dugog Sela opravdala je ulogu favorita, s dvije pobjede, isto su napravili i OPG Radiček Petgrad Niko-trade te Bilikumovi veterani protiv Varteks veterana, ali je zato itekako dramatično bilo u ogledu „bratskih“ ekipa, CB Bilikuma i Bilikuma petkom. Ta je utakmica pokazala svu ljepotu Zimskog prvenstva Varaždina; suprotno mišljenju većine prosječnih pratitelja da će rekreativci iz Bilikuma petkom pustiti tri boda dvostrukom finalistu Pan kupa kako bi i ove godine uzeo što bolji natjecateljski broj, ta je tekma odigrana maksimalno nadahnuto s obje strane. Stvar prestiža bila je jača od svih kalkulacija, braći Conjar, Batiniću, Vlaheku, Kneževiću i ekipi bilo je itekako u interesu „skinuti skalp“ jednom Šafariću, Kastelu, Kresingeru, Totu…. I zato – nakon što je Gavranović krajem prvog poluvremena doveo Bilikum u vodstvo – Bilikum petkom je cijelo drugo poluvrijeme napadao, u predzadnjoj minuti izjednačio golom Batinića, a onda je u zadnjoj (nakon što je Bilikum izvukao i vratara da uzme planirana tri boda) Mario Conjar pogodio i za 1:2! Na kraju je doslovno sa zvukom sirene Šafarić spašavao bod favoriziranog Bilikuma, a ogorčenje koje su pokazivali dečki iz Bilikuma petkom smatrajući da i taj gol za poravnanje nije regularan, najbolji je dokaz fair-playa s kojim su ekipe ušle u međusobnu utakmicu.

Juniori Fotexa

U završnici je odlučena i utakmica Bake iz Gojanca i zagrebačke Kustošije, Ivanušić je u 30. minuti zabio za 2:1 Zagrepčana u utakmici u kojoj je Baka po svemu zaslužila bod. U već spomenutom srazu Optike Kiraly iz Lendave i juniora Fotexa, ugodno su iznenadila braća Slaven i Neven Hlišć, pojačana Kuhtom i Kuharom u odnosu na prvu utakmicu (poraz od Črešnjeva). Fotexovci su poveli 1:0, Kiraly izjednačio, do poluvremena opet Fotex pobjegao na 3:1, Kiraly opet izjednačio, Fotex opet dignuo na 5:3, Slovenci smanjili, Fotex dvije minute prije kraja zabio za 6:4, Kiraly u predzadnjoj opet smanjio (iz spornog penala), da bi Patrik Tudjan pola minute prije kraja postavio konačnih 7:5.

Sjajnu, školsku predstavu odigrali su Art Metali Junajted protiv čvrste zagorske ekipe Prijatelji Pizzeria Easy, Sajko u prvom poluvremenu i Šimek u drugom zabili su za sigurnih 2:0. Napeto je opet bilo u ogledu Črešnjeva i Optike Kiraly, miljenik publike Črešnjeva Marko Slunjski s dva je rana pogotka odveo svoje na 2:0, ali je i Laszlo u 13. i 18. minuti zabio dva za poravnanje (2:2). Robert Punčec je četiri minute prije kraja opet dignuo publiku na noge za 3:2, a u zadnjoj minuti su još jednom Slunjski i drugi Punčec (Renato) potvrdili tri boda, s na kraju glatkih 5:2.

Majstori

CB Majstori iz Sračinca su pošteno „nabrijali“ ekipu za ovaj Pan kup. Dejan Glavica, Dario Melnjak, Petar Rog, Ivan Novoselec, višegodišnji član jedne Borussie Dortmund Domagoj Drožđek – to su samo neka imena koja su se lako (4:1) obračunala s klincima Bednje. Baš kao što je to bilo prejednostavno i u završnom srazu večeri, gdje je Rale s glatkih 6:0 pobijedio ŠD Remetinec.

Nova uzbuđenja nastavljaju se danas, po sličnom „receptu“. Tri veteranske utakmice za otvaranje pa još dvije u sredini programa od kojih posebno izdvajamo očekivano jak ogled Saluti Bau (Krapina) – VNK Ravnice (Zagreb), a onda će se u završnici večeri predstaviti dobro poznati Big Bang Team iz Zagreba, ali i Varteks Fotex protiv kučanskih Iceka. Najviše se s razlogom očekuje od ogleda Ropox – CB Majstori, a program je dobio i jednu utakmicu „bonus“, sraz Automobila Lončar i ŠD Remetinca.

Izvor:
Foto: Pan kup

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje