Povežite se s nama

Crna kronika

Paripoviću i prijava zbog nezakonite eksploatacije pijeska i šljunka?

Objavljeno:

- dana

PRIJAVA PU VARAŽDINSKE

PU varaždinska će nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijeti posebno izvješće o dovršenom kriminalističkom istraživanju nad trgovačkim društvom iz Varaždina i 52-godišnjakom kao njegovom odgovornom osobom, radi sumnje u nezakonitu eksploataciju rudnog blaga.

U policiji ne navode ime, ali sve upućuje na novu kaznenu prijavu protiv Duška Paripovića, vlasnika Meteora.

– Temeljem kaznene prijave državnog inspektorata Područne jedinice Varaždin provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je trgovačko društvo iz Varaždina od veljače 2010. godine pa do siječnja ove godine unutar eksploatacijskog polja „Turnišće“ u okolici Varaždina, ali na dijelu za koje mu nije bila izdana koncesija, obavljala eksploataciju mineralnih sirovina – navedeno je u policijskom izvješću.

Dodaju da je navedeno poduzeće u tom je razdoblju protupravno eksploatiralo oko 22.500 m3 pijeska i šljunka vrijednih više od 670.000 kuna bez PDV-a na štetu državnog proračuna.

– Shodno tome, postoji sumnja da je 52-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva koje je vršilo eksploataciju počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga, dok je za isto kazneno djelo sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba, odgovorno i samo poduzeće – zaključuju u policiji.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Crna kronika

S prostora nogometnog igrališta u Beretincu ukradene biljke japanske šljive

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U vremenu od 4. do 24. travnja u Varaždinskoj ulici u Beretincu, na prostoru uz nogometno igralište, nepoznati je počinitelj iskopao i otuđio više komada biljke japanske šljive.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 300 eura, javila je PU varaždinska.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Ivanca nastavio mlatiti svog brata i nakon što je ovaj pao u cestovni kanal te ga teško ozlijedio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 19. travnja 2024., provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina starog 62 godine zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz Kaznenog zakona.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 17. travnja 2024., na cesti u mjestu kraj Ivanca, šakama više puta udario svojeg brata (rođenog 1951.) u glavu i tijelo te ga oborio u cestovni kanal gdje mu je zadao više udaraca po licu i nanio mu teške ozljede – objavio je DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenog 62-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje