Povežite se s nama

U fokusu

FOTO Parni Valjak u uzavreloj atmosferi oduševio prepunu varaždinsku Arenu

Objavljeno:

- dana

Noć za pamćenje

Rock veterani iz Parnog valjka oduševili su prepunu varaždinsku  Arenu.

Varaždin je u noći koncerta Parnog valjka bio centar Hrvatske i regije. Dečke su došli gledati iz Slovenije, Istre, Zagreba, Osijeka, Belog Manastira, Mađarske, Makedonije, Krapine…. To je samo prema tablicama automobila parkiranih ispred dvorane dok tko zna koliko je ljudi i odakle došlo drugim prijevoznim sredstvima.

Kako je Hus i najavljivao uoči koncerta, večer je bila za pamćenje. Pravo rođendansko slavlje  zrelog i vitalnog 40-ogodišnjaka.

Počelo je laganije, akustičnim dijelom, a u završnicu se ušlo na struju.

Repertoar je bio presjek vremena, putovanje kroz četiri desetljeća. Kako je rekao Hus, nije lako izabrati što će se svirati iz bogate pjesmarice.

Parni Valjak ne vara na koncertima, što publika osjeti i poštuje pa je interakcija odlična. I jedni i drugi puno daju i primaju. I to za sve generacije.

U dvorani je bilo puno zaljubljenih pedesetogodišnjaka, koji su zagrljeni slušali rock svoje rane mladosti. Njihovi klinci i klinci njihovih klinaca nova su publika Parnog Valjka. 

Uzavrela atmosfera u varaždinskoj Areni odlična je zvučna kulisa za live album koji je bend snimio na koncertu.

Kako je bilo, tko je ljubio, a  tko se u nostalgiji gubio  dok su se svi zajedno radovali pogledajte u fotogaleriji Ivana Agnezovića.

 

 

 

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje