Ovogodišnji, 23. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 13. do 15. rujna 2019. godine. Tema Festivala je Bajkovita kraljevska čipka, a zemlja partner ovogodišnjeg Festivala je Kraljevina Španjolska.

Španjolska je zastupljena sa čak četiri predstavnika, a dolaze iz mjesta Tenerife, Sevilla, Tordesillas i Camarinas.

Uz brojne domaće izlagače, već sada svoju su dolazak na 23. Međunarodni festival čipke najavili izlagači iz osam zemalja – Španjolske, Mađarske, Belgije, Velike Britanije, Slovenije, Estonije, Slovačke i Poljske.

Svim posjetiteljima festivala organizatori su omogućili da uživaju u flamencu uz nastup plesne grupe Flame&Co. Radi se o grupi flamenco plesačica koje trenira profesionalni plesač Mitja Obed. Flamenco šire u regiji već sedam godina te nastupima oduševljuju publiku. Pokazat će različite stilove flamenca poput guajire, solea, bulerija i tangosa.

Na ovogodišnjem Festivalu pripremljena je i posebna atrakciju za publiku. Radi se o predstavi/projektu „Čipka iluzija“, a osnova je dramski tekst Iluzije suvremenog ruskog dramatičara Ivana Viripajeva, pun bitnih ljudskih, emotivnih i iskustvenih, skrivenih niti od kojih se sastoji život. Predstava se realizira s HNK u Varaždinu i Udrugom Ekomuzej Lepoglava, a u predstavi će sudjelovati i Lepoglavčani, koji su aktivno uključeni u proces stvaranja predstave.

Predstava je na programu u nedjelju, 15. rujna, u prostorijama Dom Kulture – TKIC.

Predstava je dio projekta “Čipka iluzija” iz programa “Umjetnost i kultura 54+”, a financirana je iz Europskog socijalnog fonda.

Ulaz je besplatan.

Komentari

Komentara

loading...